Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zomrel známy žiarsky folklorista Daniel Žember (†83)

GALÉRIA
Dátum: 14.01.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 682
Zomrel známy žiarsky folklorista Daniel Žember (†83)

Známy žiarsky folklorista, člen mužskej speváckej skupiny Sekera, zomrel 12.januára. Posledná rozlúčka sa uskutoční v utorok 17.januára o 13-tej hodine.

Na svete je málo ľudí, ktorí sa dokážu usmievať aj cez slzy, Daniel Žember k nim určite patril. Ulicami mesta chodil s tak trochu smutným úsmevom, za ktorým sa skrývala múdrosť a poznanie.

Bývalý hutník v Závode SNP našiel svoj ďalší život v Mužskej speváckej skupine Sekera, keď sa v roku  1985 stal jedným z jej  zakladateľov.

Počas viac ako 37 rokov existencie zožala Sekera a jej členovia veľa úspechov.  So svojimi vystúpeniami sú neodmysliteľnou súčasťou rôznych kultúrnych akcií, stavaní mája, fašiangu, pochovávania basy, jarmoku u nás, ale aj v okolitých mestách či dokonca v zahraničí.

Zotrvať pri niečom tak dlhý čas si vyžaduje veľkú motiváciu a práve Daniel Žember často hovoril, že boli za tým vzťahy. „Sme skutoční priatelia. Trávime spolu veľa času. Stretávame sa každú stredu na skúškach v MsKC a potom trávime spolu čas aj na vystúpeniach. Okrem toho ale treba mať lásku a vzťah k hudbe."

Daniel Žember mal rád ľudí, bol folkloristom srdcom i dušou. Miloval ľudové piesne, tance, kroje, zvyky, tradície i obyčaje, bol nenahraditeľnou súčasťou kultúrneho i bežného života v meste Žiar nad Hronom.

My v redakcii ATV sme sa s Danielom Žemberom  stretávali na rôznych akciách, kde Sekera vystupovala, celých 24 rokov ....

.....takže..... pán Daniel Žember ZBOHOM...Česť vašej pamiatke!

 

 

 

 

Foto: MestoZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.