Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na Žiarskom festivale remesiel sa predstavia kováči z rôznych kútov Slovenska

Dátum: 06.09.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 469
Na Žiarskom festivale remesiel sa predstavia kováči z rôznych kútov Slovenska

Organizátor sľubuje, že môžeme stráviť príjemné sobotné popoludnie v duchu tradícií a zábavy.

10. septembra 2022 o 14.00 sa v záhrade Pohronského osvetového strediska uskutoční 3. ročník Žiarskeho festivalu remesiel. 

Prostredníctvom nášho festivalu šírime povedomie o tradičných remeslách, ktoré boli v minulosti súčasťou života v regióne. Chceme podporiť tradičných remeselníkov, ktorí pôsobia v našom regióne i mimo neho, a poskytnúť im priestor na prezentáciu svojej tvorby a výmenu skúseností. Každý rok verejnosti bližšie predstavíme jedno tradičné  remeslo.

Tento rok sa návštevníci festivalu zoznámia s kováčskym remeslom. V minulosti malo pre našich predkov nezastupiteľný význam. Kováčstvo sa pomaly vytráca, preto by mali starí majstri svoje skúsenosti odovzdať mladšej generácii. Kováči priblížia návštevníkom históriu kováčstva a predvedú im ukážky tvorby z kovu na vyhniach s možnosťou interaktívnych tvorivých dielní.

Okrem ohňa a búchania kladív sa môžete tešiť aj na ďalšie tradičné remeslá ako rezbárstvo, hrnčiarstvo, remenárstvo či včelárstvo. O zábavu sa postará dobové zoskupenie Morová rana a sokoliari zo Štiavnických Baní. Pre deti máme pripravené dobové hry, lukostreľbu, strieľanie z kuše, tvorivé dielne, koníčky a maľovanie na tvár. Na všetkých návštevníkov čaká zaujímavá tombola.

POS ZH

https://www.osvetaziar.sk/ziarsky-festival-remesiel/

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.