Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Žiarskej pôrodnici prišli s novinkou

GALÉRIA
Dátum: 08.12.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 570
V Žiarskej pôrodnici prišli s novinkou

Voňavá metóda má žene uľahčiť pôrod.

Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v Nemocnici Svet zdravia Žiar nad Hronom pripravili pre budúce mamičky novinku. Bylinná náparka je jemná procedúra s veľkou silou. Je to úplne jednoduchý a zároveň veľmi účinný nástroj, ktorý pozostáva z byliniek s teplou vodou a pohodlnej stoličky. Bylinná náparka je považovaná za veľkú podporu pri pôrodnom procese, pričom nahrievanie pôsobí pozitívne na uvoľnenie, prehriatie a otvorenie pôrodných ciest. Budúce mamičky sa tak môžu tešiť na nový komfort, ktorý spríjemní ich krásny okamih, akým je pôrod.

 

„Mala som možnosť vyskúšať bylinnú náparku s levanduľou. Z krásnej vône a jej účinku som bola veľmi milo prekvapená a spokojná. Pociťovala som príjemné teplo a pri kontrakciách som cítila značnú úľavu. Taktiež som rada, že som mala možnosť mať partnera pri pôrode. Všetci zamestnanci na oddelení, ako aj pri pôrode, boli úžasní, na čele s pani doktorkou Júliou Bohdalovou. Ďakujem,“ hovorí mamička Ivana, ktorá si pre svoj prvý pôrod vybrala pôrodnicu v Nemocnici Svet zdravia Žiar nad Hronom.

 

„Táto nefarmakologická metóda, dá sa povedať kombinácia termo-hydro-fyto a aromaterapie je bežne používaná vo viacerých pôrodniciach  napr. vo fakultnej nemocnici v Ostrave i vo vítkovickej pôrodnici,  v Krnove, v Jihlave, vo Vsetíne a v ďalších, a to s pozitívnym hodnotením od rodičiek i personálu pôrodníc. Nenáročnosť prevedenia, bezpečnosť pri dodržaní základných odporúčaní a celkovo priaznivý vplyv na rodičku a pôrodný proces hovorí v jej prospech,“ uviedla Monika Zimanová, doktorka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom.

 

 

Informáciu redakcii poskytla Bianka Krejčíová PR špecialistka, ProCare, a.s., Svet zdravia, a.s.