Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zo Svetových školských športových hier v Belehrade si do Žiaru privážame 2x bronz

Dátum: 14.09.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1445
Zo Svetových školských športových  hier v Belehrade si do Žiaru privážame 2x bronz

.

Na tomto celosvetovom podujatí sa bojuje o vzácne kovy v 14 druhoch športov, zúčastňuje sa ich viac ako 2500 športovcov zo 43 krajín z celého sveta. Na podujatí sa predstavia žiaci a žiačky vo vekovej kategórii od 13 do 15 rokov.

Slovenský atletický zväz na toto podujatie, ktoré sa koná od 11. do 19. septembra,  nominoval z celého Slovenska podľa výkonov len 10 dievčat a 10 chlapcov. Do tejto úzkej nominácie sa dostali aj naše dve žiarske atlétky, ktoré trénujú v atletickej skupine pod vedením trénera Miroslava Rybárskeho, Natália Bieliková a Ema  Okoyeocho.

V úvodný deň atletických súťaží na premiérových Svetových školských športových hrách v srbskom Belehrade  získala slovenská výprava spolu až 14 cenných kovov.

V druhý a záverečný deň atletických súťaží na premiérových športových hrách získali slovenské talenty ďalších 7 medailí a svoje účinkovanie na podujatí ukončili s bilanciou 2 zlaté, 3 strieborné a 16 bronzových medailí.

V pondelok (13.9.) získala bronzovú medailu v hode oštepom Natália Bieliková, keď hodila oštepom 36,12 m.

V utorok (14.9.) sa k nej pridala aj Ema Okoyeocho, ktorá v hode guľou dosiahla výkon 10,68 m a tým aj bronzovú medailu.

Tréner Miroslav Rybársky neskrýval radosť z úspechu svojich zvereniek a v telefonickom rozhovore im zablahoželal k výkonu a tiež požiadal o fotku aj s medailami. Veríme,že sa s ňou podelí aj s nami. Dievčatám gratulujeme.

 

Tieto výsledky našich dievčat viedli ich nominácií na svetové športové hry:

Natália Bieliková v hode 500gr. oštepom vedie súčasné celoslovenské tabuľky starších žiačok U15 výkonom 36,98m.

Ema Okoyeocha nás reprezentuje vo vrhu 3 kg guľou, kde vedie celoslovenské tabuľky mladších žiačok U13 a v kategórii starších žiačok výkonom 10,70m jej patrí druhé miesto.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.