Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na testovanie sa viete objednať aj počas týždňa

Dátum: 09.03.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 643
Na testovanie sa viete objednať aj počas týždňa

.

V Žiari nad hronom vás počas týždňa aktuálen otestujú na 6 miestach. Doteraz boli tri na objednanie a v troch ste museli čakať do poradia.

Uplynúlý týždeň sa situácia zmenila, keď ďalšie dve testovacie miesta ponúkajú ľuďom možnosť na testovanie sa objednať.

O situácií nás informoval hlavný koordinátor poskytovateľa služby Deniss Kmeť  .

Táto spoločnosť testuje v  bývalom Dome Kultúry na Námestí Matice Slovenskej. Vchod je zozadu od novej tržnice.

Druhá mobilné odberové miesto funguje v budove Mestského kultúrneho centra so vstupom od parkoviska na strane od supermarketu Billa. 

Obidve miesta fungujú štandardne od 8.00 do 17:00 s prestávkou od 11:45 do 13:00, cez víkendy sa prispôsobujú návštevnosti. Ak je záujem o testovanie aj pred koncom otváracej doby vedia zostať aj dlhšie.

Súbežne má spoločnosť v prevádzke aj dve MOM v Kremnici a to na adresách:
Pavla Križku 391/6 - budova Mestského Kultúrneho Domu a Jula Horvátha 884/61 - budova Mestskej telocvične. A jednu v Banskej Štiavnici na ulici Mládežnícka 764/10 v budove Mestskej Plavárne.

Všetky MOM majú rovnakú otváraciu dobu a stabilne fungujú 7 dní v týždni. 

Od minulého týždňa funguje na všetkých horeuvedených miestach aj objednávkový systém Moje Ezdravie, pomocou ktorého sa vedia záujemcovia o očkovanie prihlásiť na ktorékoľvek MOM na webovej adrese: https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-form.php

"Tento systém neumožňuje objednanie na voliteľný čas, ale objednáva postupne od rána, preto prosíme ľudí, ktorí by sa chceli prísť otestovať bez objednania, aby prišli radšej poobede, nakoľko doobeda odbavujeme prednostne objednaných. Vieme vydať všade elektronický certifikát, klasický papierový certifikát a taktiež aj nemecké/anglické pre pendlerov" informuje hlavný koordinátor poskytovateľa Denis Kmeť a ďalej hovorí:

"Osobne často vidím hlavne doobeda stáť ľudí v dlhých radách na ostatných MOM najmä na Námestí MS a to hlavne v hodinách pred a po obede. Odporučil by som týmto ľuďom využiť práve objednávkové systémy či chodiť v čase od 14-tej  do 16-tej  kedy sú nápory menšie. Našou prioritou je pohodlie a komfort testovaných a samozrejme bezpečnosť pre všetkých zúčastnených. Dlhé rady tieto veci komplikujú. Ďakujeme spoluobčanom za zodpovedné správanie v týchto ťažkých časoch".


Denis Kmeˇť pridáva na záver jedno upozornenie: " Ak je testovaný otestovaný pozitívne, je povinný dodržať 14 dňovú  karanténu,  tá sa vzťahuje aj na členov spoločnej domácnosti. Ak sa ide infikovaný otestovať skôr. napríklad v 8. deň či je stále infekčný, porušuje nariadenia a hrozí mu trestné stíhanie vo veci verejného ohrozovania. Takéto chovanie ohrozuje zbytočne všetkých spoluobčanov aj personál MOM. Prosíme teda o dodržiavanie karanténneho nariadenia".

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.