Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Žiari sa o post primátora uchádzajú dvaja kandidáti

Dátum: 06.09.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1512
V Žiari sa o post primátora uchádzajú dvaja kandidáti

30.auusta uplynula lehota na podávanie kandidátnych listín do tohtoročných jesenných komunálnych volieb.

Post primátora Žiaru nad Hronom chce v komunálnych voľbách obhájiť súčasný primátor Peter Antal, ktorý je vo funkcii primátora od roku 2014. Približne rok predtým viedol mesto ako zastupujúci primátor potom, čo z funkcie odstúpil Ivan Černaj, ktorému robil od roku 2010 viceprimátora. Druhou kandidátkou na primátorku mesta je Petra Mazúrová, ktorá je aktuálne samostatne zárobkovo činná osoba - účtovníčka. Obaja do volieb idú ako nezávislí kandidáti.

Kandidátne listiny na poslancov mestského zastupiteľstva v Žiari nad Hronom odovzdalo v stanovenom termíne 48 záujemcov, z toho 33 nezávislých a 15 kandidátov politických strán.

Vo volebnom obvode č. 1 (ETAPA) kandiduje 9 záujemcov, vo volebnom obvode č.2 (STRED) kandiduje najviac a to až 14 záujemcov, za obvod č. 3 CENTRUM+čast mesta od ul. Dubčeka je 9 kandidátov, vo volebnom obvode č. 4 (POD VRŠKY) sa prihlásilo 6 záujemcov a vo volebnom obvode  č.5 (IBV a Šášovské Podhradie) sa bude o post poslanca uchádzať 10 záujemcov.

Celkovo bude mať MsZ v nadchádzajúcom volebnom období 19 poslancov.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia 29. októbra. Volebná kampaň sa začala 10. júna a skončí sa 48 hodín predo dňom volieb.

Pre redakciu ATV to uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie Ing. et Ing. Ivana Martincová Škriniarová na základe prijatých kandidátnych listín.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.