Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Najdôležitejší moment svadobnej prípravy a najkrajšia spomienka

Dátum: 25.06.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 740
Najdôležitejší moment svadobnej prípravy a najkrajšia spomienka

Jedným z najpríjemnejších a najdôležitejších momentov svadobnej prípravy je výber svadobných obrúčok.

Zvyk dať si na prstenník obrúčku sa zachoval ešte z čias starých Rimanov, ktorí verili, že práve vo vnútri tohto prsta je takzvaná „žila lásky“ vedúca priamo k srdcu.

Ako si ale túto ozdobu tela na celý život vybrať správne? Stačí pred nákupom zohľadniť niekoľko viac či menej dôležitých detailov.

Rozhodujúce slovo má štýl

Pri výbere svadobného prsteňa si predstavte, ako bude po svadbe vyzerať na vašej ruke spolu s vašim obľúbeným zásnubným prsteňom. Poprípade sa zamerajte aj na iné doplnky, ktoré denne nosíte a štýl, ktorým disponujú. Nezabudnite pritom na fakt, že svadobné obrúčky by mali vynikať a byť originálne. Dosiahnuť to môžete nielen pomocou vsadených kameňov, ale aj kombináciou viacerých drahých kovov.

Nepodceňujte výber kovu

Tento typ šperku by vám mal pripomínať svadobný deň a manželské sľuby po celý život. Pri každom pohľade naň by vám mali prebehnúť mysľou tie najkrajšie momenty, ktoré ste v tento deň zažili a všetko to, čo ste si sľúbili.

Aby to bolo možné, musíte si vybrať nové svadobné obrúčky z toho najodolnejšieho kovu. Tým je určite zlato, platina alebo aj striebro.

Všímajte si puncovanie a karáty, ktoré by mali byť na každom kvalitnom šperku vyznačené a viditeľné. Aj pri väčšom namáhaní by vám potom mal takýto šperk vydržať. Samozrejme, šetrné zaobchádzanie s týmito doplnkami sa cení tiež a je najlepšou prevenciou predčasného poškodenia.

Posvieťte si na spracovanie

Pohodlné a dlhodobo bezproblémové nosenie šperkov na tele je závislé aj od toho, ako sú spracované. Ak chcete prsteň s kameňom, premyslite si najmä to, či:

  • sa nebude na oblečení alebo vlasoch zachytávať;
  • ako pevne je kameň upevnený v šperku;
  • je dolný voči vplyvom vonkajšieho prostredia a mechanickému poškodeniu.

Nezabudnite, že prítomnosť kameňov okamžite zvyšuje hodnotu prsteňa, rovnako však môže v niektorých situáciách prekážať.

Aj spôsob povrchovej úpravy kovu je dôležitý. Ak je hladký, bude náchylnejší na poškriabanie a tvorenie šmúh. Na špeciálne upravených, zdrsnených povrchoch sa zas môže usádzať špina.

Veľkosť, hrúbka prsteňa a jeho tvar môže mať na nosenie na prste vplyv tiež. Tak na to myslite a na všetko dôležité si pred nákupom spomeňte. Unáhlené rozhodnutia nie sú dobré riešenie.

Zdroj obrázka: Demiantseva Olha/Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.