Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Obyvatelia osady Pod Kortínou s negatívnym testom na COVID-19

Dátum: 12.08.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 522
Obyvatelia osady Pod Kortínou s negatívnym testom na COVID-19

Radnica testovala 24 obyvateľov mesta.

V pondelok 10. augusta bolo opätovne otestovaných 24 obyvateľov osady Pod Kortínou. Všetky testy boli s negatívnym výsledkom. Karanténa v tejto časti mesta je tak ukončená.

Okrem 24 obyvateľov osady boli otestované aj dve terénne sociálne pracovníčky. Aj ich testy boli negatívne. Ako nás informovala riaditeľka RÚVZ v Žiari nad Hronom Eva Striežová, na základe tejto informácie sa rušia všetky doteraz v súvislosti s karanténou prijaté opatrenia.

Karanténne opatrenia súviseli s jedným pozitívnym prípadom koronavírusu v osade Pod Kortínou. Ten bol potvrdený ešte vo štvrtok 23. júla u obyvateľky, ktorá bola s príznakmi ochorenia hospitalizovaná. Spolu s manželom sa v stredu 22. júla vrátili zo zamestnania v Českej republike. V piatok 24. júla mesto Žiar nad Hronom požiadalo o testovanie obyvateľov rizikovej časti osady. Členovia Dobrovoľného hasičského zboru v Žiari nad Hronom vykonali plošnú dezinfekciu v predmetnej časti osady.

„S riaditeľkou RÚVZ v Žiari nad Hronom Evou Striežovou sme sa dohodli o ďalšom postupe v prípade, že sa situácia bude opakovať a aj o postupe odovzdávania informácií o prichádzajúcich občanov z krajín, ktoré podliehajú karanténe,“ dodal prednosta Mestského úradu v Žiari nad Hronom Juraj Miškovič.

 

Mesto ZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.