Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na koho to slovo padne

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 04.03.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1371
Na koho to slovo padne

Divadelné predstavenie je zrušené a dôvodom je šíriaca sa nákaza korona viru.

Nový termín divadelného predstavenia zatiaľ známy nie je. Zakúpené vstupenky si ponechajte. Našu súťaž o vstupenky žiaľ pozastavujeme. Všetci súťažiaci budú v losovaní, keď bude jasný nový termín predstavenia. Žiadne ďalšie informácie teraz nemáme.

***

Už viac ako dve desaťročia ich spája jedna hra. Jakab, Kobielsky, Latinák, Kemka a Miezga majú stále srandu s Na koho to slovo padne.

Každý, kto správne odpovie na otázku, môže vyhrať dva lístky na toto divadelné predstavenie.

Otázka znie:

Kedy sa v Žiari hrá predstavenie „Na koho to slovo padne „ ?

Odpovede posielajte do 10.marca na mail info@atv.sk  alebo do správy na facebooku ATV Žiar nad Hronom

Správnu odpoveď hľadajte v texte:

 

Jedna z najúspešnejších slovenských divadelných hier Na koho to slovo padne postavená na pätici oduševnených výkonov príde na pódium Mestského kultúrneho centra v Žiari nad Hronom. Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky sa v pondelok 16. marca predstavia v grotesknom príbehu piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti v spoločnosti jedného revolvera. Kto ho má, ten má moc. Avšak každý má o nej svoju vlastnú predstavu. Predstavenie, ktoré sa môže pýšiť cenou DOSKY ako Objav sezóny, vypáli jeden gag za druhým.

 

Akú najhlúpejšiu vec urobí vaša postava? Za čo by ste jej dali facku?

Róbert Jakab: Mám na ňom rád, že z neho srší takzvaná inteligentná spravodlivosť a facku by som mu dal za to, ako sa nakoniec, keď dostane do rúk moc, zachová.

Vladimír Kobielsky: Milujem moju postavu, lebo trpí sklerózou a každým rokom sa mi hrá ľahšie, dokonca v istých momentoch až nehrám. (smiech) Fackať by som sa nefackal, už len z úcty k tým 20 rokom, ktoré spolu prežívame.

 

S kým by ste si chceli vymeniť postavu?

Róbert Jakab: Z času na čas koketujeme s tým, že keď nás to už nebude baviť, tak si pomeníme postavy. Ale zatiaľ máme čo robiť, aby sme sa čo najlepšie vysporiadali každý s tou svojou. (smiech)

Vladimír Kobielsky: Vymieňať by som sa nechcel, charaktery nám sadli ako uliate, a načo sa zbytočne trápiť.

 

S Na koho to slovo padne ste začínali za študentských čias, vraj ste s hrou prešli aj základnú vojenskú službu. To musela byť celkom veselá služba.

Róbert Jakab: Na vojne sme zažili naozaj aj kopec srandy. Napríklad, keď sme hrali v Kežmarku, tak vojaci podľa pomýlených plagátov očakávali, že príde zmiešané zoskupenie s dievčatami. Keď videli, že nakoniec prišlo päť chlapov, bolo to pre nich obrovské sklamanie, čo nám aj dávali aj veľmi neskryte rôznymi pokrikmi pocítiť. Popritom veselo konzumovali čipsy ako v kine. Z jeden a pol hodinového predstavenia sme nakoniec urobili 35-minútové. (smiech)

Vladimír Kobielsky: Prežili sme to spolu. Tam sme predstavenie menili podľa diváka a okolností. Hlavne dĺžka predstavenia sa odvíjala podľa pozornosti niektorých chlapcov, ktorí videli divadlo prvý raz v živote. A ak sa stalo, že nie posledný raz, aspoň jednému z nich, tak to celé malo zmysel. (úsmev)

 

Na koho to slovo padne

Inscenácia pôvodne vznikla ako ročníková práca na Vysokej škole múzických umení pred viac ako dvadsiatimi rokmi. Naštudovali ju piati mladí herci Latinák, Kemka, Miezga, Jakab a Kobielsky v réžii Petra Mankoveckého. Dramaturgiu vytvoril Peter Pavlac, autorom pôvodnej hry je maďarský spisovateľ, dramaturg a dramatik Gábor Görgey. Neskôr si ju pod krídla vzalo Divadlo Astorka Korzo´90. Za dve desaťročia precestovala inscenácia svet a s úspechom ju uviedli v USA, Austrálii, Srbsku, Maďarsku či vo Francúzsku.

 

  1. 3. (pondelok)

Miesto: Mestské kultúrne centrum, Slovenského národného povstania 119

Štart: 19:00 hod.

Vstupenky: bit.ly/NaKohoToSlovo1603

 

Vstupenky je potrebné si vopred rezervovať, buď online na www.mskcentrum.sk, alebo telefonicky 0905 895 849 počas otváracej doby pokladne. Lístky si následne treba prísť osobne vyzdvihnúť a zaplatiť. Rezervácia platí 3 dni. S potvrdením o rezervácii si môžete vstupenky prevziať v pokladni MsKC (budova pri Bille) od pondelka do piatka v čase od 15.00 do 19.00 hod. a počas víkendov asi pol hodinu pred filmovými predstaveniami Kina Hron. Vstupenky si možno zakúpiť aj v knižnici M. Chrásteka v budove MsKC počas otváracích hodín od pondelka do piatka v čase od 9.00 do 15.00 hod.

 

Event: https://www.facebook.com/events/2550944185174695/

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.