Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarčanka Martina Hrabajová je majsterkou SR

Dátum: 14.05.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 618
5 min. čítania
Žiarčanka Martina Hrabajová je majsterkou SR

Domov si nesie dve zlaté, jednu striebornú medailu a účasť na ME.

s radosťou Vám prezentujem ďalší skvelý úspech Martiny Hrabajovej - hráčky stolnotenisového klubu MŠK Žiar nad Hronom.

13. a 14. mája  na Majstrovstvách SR mladšieho žiactva v Topoľčanoch Martina Hrabajová všetkých presvedčila o svojich kvalitách a perfektnou útočnou hrou nenechala nikoho na pochybách, kto bude na konci najúspešnejším hráčom turnaja.

Maťka si ešte včera vybojovala účasť v dnešných semifinálových stretnutiach vo všetkých troch kategóriách v ktorých štartovala.

V dnešných zápasoch najskôr postúpili spolu s Cisárikom z Čadce do finále zmiešanej štvorhry po víťazstve 3:0 nad Košickým párom Bača - Bacsová.

V dievčenskej štvorhre potom Maťka s Bacsovou z Košíc nedali šancu dievčatám z Bošian - Rusňákovej s Ďurišovou. ktoré porazili 3:0. 

V treťom dnešnom semifinále  Maťka narazila na prvú nasadenú hráčku v turnaji - Vivien Murkovú z Bošian. Priebeh stretnutia bol ako na hojdačke, s tým, že Maťka s prehľadom vyhrala prvý set 11:3, v druhom sete  jej to Vivien vrátila, tretí set ukoristila pre seba opäť Maťka, ale víťazstvom v štvrtom sete Vivien zápas zdramatizovala. V rozhodujúcom piatom sete Maťka ušla súperke na 9:5, Vivien opäť doťahovala na 9:7, ale následnými loptičkami si už Maťka stav 10:8 ustážila  a tak po víťazstve 11:8 sa mohla tešiť z tretieho finále na turnaji. 

V prvom finále - zmiešanej štvorhre  narazili Maťka s Cisárikom na dvojicu z Bošian - Breče a Murková. Naša dvojiva si na turnaji sadla, čo potvrdili hladkým víťazstvom 3:0 a tak sme sa mohli tešiť z prvej zlatej medaily.

V druhom finále - štvorhre dievčat nastúpila Maťka po boku Bianky Bacsovej proti  klubovej dvojici dievčat z Bošian - Murkovej s Deviatkovou. V tomto zápase sa ukázala väčšia zohratosť dievčat z Bošian, ktoré zvíťazili 3:1. Z tohto finále sme teda vyťažili "len" striebornú medailu.

Hlavným programom turnaja boli ale finálové zápasy v kategórii jednotlivcov, kde sa už okrem titulu Majster SR 2023 bojovalo aj o účasť na júnových ME 2023 v Belehrade.

Víťaz finále mal účasť na ME istú.

Maťka vo svojom dnešnom treťom finále nastúpila proti Bianke Bacsovej z Košíc - víťazke kontrolného turnaja minikadetiek z Ružomberku a posledného turnaja SPM ml. žiačok z Majcichova. Maťka na obidvoch týchto turnajoch so svojou finálovou súperkou prehrala a tak sa očakával tuhý finálový boj o Majsterku SR 2023. Maťka lepšie zvládla koncovku vyrovnaného prvého setu a zvíťazila v ňom 13:11.

V druhom sete sa lepšie uchytila Bianca a ukoristila ho pre seba, čím vyrovnala stav v zápase na 1:1. V ďalších setoch už ale Maťka prebrala iniciatívu na svoju stranu a útočnou hrou zlomila odpor Bacsovej a po víťazstve 3:1 sme mohli oslavovať čerstvú majsterku SR 2023 v kategórii mladších žiačok.

Martina Hrabajová teda dosiahla úctyhodnú bilanciu z účasti na MSR 2023 mladšieho žiactva - 2 zlaté a jednu striebornú medailu.

Významným je tiež dosiahnutie ďalšieho klubové mílnika - účasť našej hráčky Maťky Hrabajovej  na Majstrovstvách Európy v Belehrade v júni 2023.

 

J.Barniak, prezident SteK MŠK ZH

Foto: ilustračné

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.