Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarske kúpalisko už pripravujú na sezónu

Dátum: 01.06.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 701
Žiarske kúpalisko už pripravujú na sezónu

Do veľkého bazéna napúšťajú vodu.

Ako informovala žiarska radnica, mestské Technické služby sa už v týchto dňoch pripravujú na sezónu na plážovom kúpalisku. Aj keď dnes ešte nemôžeme presne povedať, kedy sa brány kúpaliska v tomto roku otvoria prvýkrát, aktuálne sa už napúšťa voda do veľkého bazéna.

Predpokladaný termín otvorenia plážového kúpaliska nateraz technické služby nevedia presne určiť. Peter Jagoš, zástupca riaditeľa mestskej eseročky, však verí, že situácia aj počasie budú priaznivé a kúpalisko čoskoro privíta prvých návštevníkov v tomto roku. „Kúpalisko bude na sezónu pripravené približne od polovice júna. Aktuálne napúšťame vodu do veľkého bazéna. Termín otvorenia budeme prispôsobovať aktuálneho počasia, ale dlhodobé predpovede zatiaľ veštia chladný jún,“ konštatuje s tým, že po otvorení zostanú otváracie hodiny nezmenené oproti predchádzajúcim rokom. To znamená, že ak sa kúpalisko otvorí už v júni, cez pracovný týždeň bude otvorené od 12.00 do 19.00 hodiny a cez víkend od 9.00 hodiny. V hlavnej sezóne, teda počas júla a augusta bude otvorené od 9.00 do 19.00 hodiny s tým, že posledný vstup je o 18.00 hodine. 

S vyhrievanou vodou v detskom bazéne

Dobrou správou pre rodičov s deťmi je, že voda v detskom bazéne je už od minulej sezóny vyhrievaná. „Úpravu sme zrealizovali už v minulom roku, kedy sa zakúpilo nové tepelné čerpadlo vzduch – voda s výkonom 15 kW v hodnote 2 350 eur. Toto čerpadlo vyhrieva vodu na 28 stupňov. Okrem toho používame na noc aj kryciu plachtu, aby sa bazén čo najmenej ochladil,“ vysvetľuje Jagoš.

Cenník zostáva na úrovni minulej sezóny

Minulý rok sa pristúpilo aj k zmene cenníka, kedy sa mierne upravila výška vstupného. Ako Jagoš ďalej hovorí: „Tento rok cenník nemeníme, zostáva rovnaký ako v sezóne 2020. Dospelá osoba zaplatí za vstup v hlavnom čase 4 eurá, osoby od 3 do 19 rokov 3 eurá, dôchodcovia a ZŤP 2 eurá. Poplatok za lehátko či slnečník je od vlani na sume 2 eurá.“ Ako po ostatné roky, v areáli kúpaliska môžete využiť aj možnosť zahrať si plážový volejbal, stolný tenis či tenis.

Bazén sa vyspravil a nanovo natrel

Ešte predtým, ako za brány kúpaliska prejdú prví návštevníci, bolo potrebné ho na sezónu pripraviť. To znamená, že sa celý areál vyčistil, pokosil, orezali sa stromy, vyspravil a nanovo sa natrel bazén. V súčasnosti sa už začínajú čistiť aj vnútorné priestory. Čo sa týka občerstvenia, nateraz sa nič nemení. „Prevádzkovateľ bufetov mal záujem otvoriť aj tretie miesto, ale jeho v žiadosti nebolo ešte v roku 2019 vyhovené. V prípade, že sa korona situácia zastabilizuje, má však rozšíriť služby a bude znova žiadať mesto o súhlas,“ približuje situáciu s občerstvením Peter Jagoš. 

V súvislosti s pandémiou je aj v tejto sezóne potrebné očakávať určité opatrenia. Aké, to však ešte v týchto dňoch technické služby povedať nevedia. „To budeme vedieť aktuálne pri otváraní. Predpokladáme však, že prevádzka nebude výrazne obmedzovaná, tak ako tomu bolo aj v minulom roku,“ dodáva na záver Peter Jagoš.

Autor: Mesto ZH, L.I.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.