Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

AKTUALIZOVANÉ: Plošné testovanie v Žiari nad Hronom cez víkend, tri miestnosti aj v piatok

VIDEO
Dátum: 18.01.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 745
AKTUALIZOVANÉ: Plošné testovanie v Žiari nad Hronom cez víkend, tri miestnosti aj v piatok

.

AKTUALIZOVANÉ v utorok o 17.05 hod.

REGISTRÁCIA BUDE MOŽNÁ OD STREDY POPOLUDNIA od 14.00 hod.

Jedným z dôvodov je, že Okresný krízový štáb v Žiari nad Hronom zasadá až v stredu dopoludnia.

Keďže na ňom sa budú diskutovať zásadné súvislosti spojené s testovaním, všetky aktivity spustíme až po zasadnutí OKŠ.

Pripomíname:

 PIA 22.1. - 3 miesta - len pre registrovaných

SO 23.1. - 11 miest + 3 v priemyselnom parku

NE 24.1. - 11 miest + 3 v priemyselnom parku

... SO, NE - OM pre registrovaných aj OM pre neregistrovaných.

Zoznam odberných miest (OM) bude zverejnený v stredu 20.1.

 

Na základe rozhodnutia vlády o plošnom testovaní pripravujeme v našom meste sieť odberových miest, tak aby sa mal možnosť otestovať každý, prioritne obyvateľ mesta Žiar nad Hronom.

Pripravujeme aj systém online registrácie, po ktorej každý, kto sa zaregistruje, emailom obdrží presný termín odberu, a tým pádom nebude musieť čakať v rade. Pripravujeme systém registrácie, ktorý chceme spustiť v utorok 19.1. Presný termín ešte oznámime. Prosíme o trpezlivosť. Prednostne sa budú registrovať obyvatelia Žiaru nad Hronom, teda osoby s trvalým pobytom v meste Žiar nad Hronom, konkrétne od utorka do štvrtka. V piatok 22.1. bude možné registrovať sa na voľné termíny aj obyvateľom iných obcí a miest.

V piatok 22.1. otvoríme 3 odberové miestnosti na troch základných školách. Tu sa bude robiť testovanie len na základe online registrácie.

V sobotu 23.1. a v nedeľu 24.1. bude pripravených 11 odberových miest v rôznych častiach mesta. Väčšia časť z nich bude vykonávať testy na základe online registrácií, teda podľa časového poradia na základe objednávok obyvateľov mesta. Ďalšia časť miestností bude určená pre záujemcov o testovanie, ktorí sa dopredu nezaregistrovali. V týchto miestnostiach bude potrebné čakať na test v rade.

Počet a zoznam miestností pre registrovaných a miestností s voľným poradím zverejníme v najbližších dňoch, pretože ich aktuálne ešte kompletizujeme.

V sobotu 23.1. a v nedeľu 24.1. budú vytvorené tri odberové miesta v priemyselnom parku, jedno pre zamestnancov Slovalca a dve pre zamestnancov Nemaku. Je možné, že pri nevyčerpaní kapacity týchto miestností sa tu budú môcť otestovať zamestnanci aj iných spoločností. Tieto tri odberné miesta nie sú pod správou a manažmentom Mesta Žiar nad Hronom ale uvedených spoločností.

Aktuálne odberné miesta, ktoré v Žiari nad Hornom pracujú: Radničná reštaurácia, RÚVZ, Nemocnica sú otvorené podľa stanovených hodín každý deň. Mesto Žiar nad Hronom nie je ich prevádzkovateľom, ich činnosť a otváracie hodiny nevieme ovplyvniť.

Taktiež nedokážeme vytvoriť  nové odberné miesta mimo vyššie spomínaných termínov.

 

Mesto ZH

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.