Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V žiarskej nemocnici boli zaočkovaní prví zamestnanci

GALÉRIA
Dátum: 08.01.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 721
V žiarskej nemocnici boli zaočkovaní prví zamestnanci

.

Sieť nemocníc Svet zdravia v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva sa v týchto dňoch aktívne zapojila do národného očkovacieho plánu v boji proti ochoreniu COVID-19. Nemocnice museli pripraviť vakcinačné ambulancie a vakcinačné tímy, ktorých hlavnou úlohou je v priebehu pár dní maximálne využiť dodané vakcíny a zaočkovať prihlásených zamestnancov. V žiarskej nemocnici bolo za prvé dva dni vakcinovaných spolu 100 zamestnancov.

 

„Zavedenie vakcíny do bežného používania predstavuje prelomový míľnik v boji s ochorením COVID-19 . Vďaka nej môžeme zásadne posunúť úroveň bezpečnosti pre našich zdravotníkov a pacientov. Navyše prichádza práve v období, kedy kritická akcieschopnosť nemocníc nie je podmienená počtom voľných lôžok ale zdravým personálom. Som rád, že rovnako to vnímajú aj kolegovia z prvej línie. Dôkazom je ich vysoký záujem o očkovanie. Napriek dobrovoľnosti, či už prekonanému ochoreniu ide dnes o nadpolovičnú väčšinu zamestnancov. Veríme, že čoskoro budeme schopní priniesť vakcinačný program aj na pôdu našich polikliník,“ zdôraznil Vladimír Dvorový, generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.