Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Okresný úrad v Žiari nad Hronom má nového prednostu

Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1542
Okresný úrad v Žiari nad Hronom má nového prednostu

Vláda zatiaľ odvolala a vymenovala 53 nových prednostov okresných úradov

Poslanec NR SR Michal Šipoš na tlačovej konferencii ministerstva vnútra  uviedol, že zo 70 nominantov neprešlo pripomienkami verejnosti 14 uchádzačov. Verejnosť mohla cez webovú stránku odoslať podnety na nominantov na prednostov, prišlo ich 970. Z nich bolo podľa Michala Šipoša 30 percent relevantných, s ktorými nominantov konfrontovali.

Vďaka hlasu verejnosti nevymenovali 14 kandidátov, pretože podnety nedokázali vyvrátiť. Prednostovia sa podľa ministra Romana Mikulca  vyberali na základe toho, či mali skúsenosti s vedením ľudí, činnosťou vo verejnej správe, ako aj na základe personálnej a charakterovej integrity

Vybrať je potrebné ešte 16 prednostov. Tých budú podľa poslanca Šipoša vyberať podobným spôsobom, pričom chcú do procesu ešte viac zapojiť verejnosť.

Minister Roman Mikulec  verí, že noví prednostovia si budú svoje povinnosti plniť svedomito, profesionálne a odborne. Michal Šipoš zopakoval, že toto je prvá a posledná politická nominácia na okresných úradoch, pričom na nižšie pozície budú výberové konania.

K 15. júlu 2020 vláda  odvolala: Andreu Žiakovú z funkcie prednostky Okresného úradu Žiar nad Hronom

ziakova

K 16. júlu 2020  vláda vymenovala: Michala Zdychu do funkcie prednostu Okresného úradu Žiar nad Hronom

michal_zdycha

TS MV SR

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.