Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Skvelí Hrabajovci na turnaji v Senci

Dátum: 10.08.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 362
Skvelí Hrabajovci na turnaji v Senci

V nedeľu 7. augusta sa na Slnečných jazerách v Senci začal prvý zo série troch medzinárodných mládežníckych turnajov Satelity 2022.

Hráči súťažili v kategóriách mladšie žiactvo, staršie žiactvo, dorast a súťaž 3-členných družstiev.

V nedeľu a v pondelok  stolnotenisový klub MŠK Žiar nad Hronom reprezentovali Martina Hrabajová a Patrik Hrabaj.

V nedeľu sa hrali súťaže jednotlivcov a naši reprezentanti zaznamenali výborné výsledky.

Maťka Hrabajová zapôsobila na turnaji dojmom, ako keď žralok postupne likviduje všetky prekážky, čo mu stoja v ceste. V konkurencii 42 hráčok zo SR, ČR, Nemecka  a Poľska najprv suverénne vyhrala svoju skupinu so skóre 9:2, keď zdolala Češku Ratajskú 3:1, Ďurišovú z Bošian tiež 3:1 a Botlovú z Bratislavy 3:0. V pavúku v prvom kole mala Maťka voľno, v druhom kole porazila Ferbasovú z Hradca Králové 3:1 a v semifinále Kirchmayerovú z Pezinka tiež 3:1.

Vo finále na Maťku čakala nepríjemná Nemka Bartlová, ale ani tej sa nepodarilo zastaviť rozbehnutú Maťku a tak po víťazstve 3:1 sme mohli oslavovať 1. miesto na turnaji v kategórii mladších žiačok.

Patrik Hrabaj nastúpil do turnaja v kategórii dorastencov, kde súťažilo 71 hráčov zo SR, ČR, Nemecka, Ukrajiny a Rakúska. Paťo bol v skupine nasadený ako hráč č.1, čo aj potvrdil víťazstvami nad Kubjatkom z Čadce 3:0 a Jetenským zo Sparty Praha 3:2.

V pavúku Paťo hneď na úvod odohral 2 náročné päť setové zápasy, keď v obidvoch otáčal nepriaznivý vývoj zápasu. Najprv zdolal Nemčeka z Kútov 3:2 a potom aj kvalitného nemeckého hráča Krebsa tiež 3:2.

Zápas s Nemcom sa pre Paťa nevyvíjal priaznivo, prehrával totiž  2:0 na sety. Bojovným výkonom však Paťo zvrátil zápas vo svoj prospech, čo nemecký hráč psychicky neuniesol o po stretnutí kopol do ohrádok. V boji o postup do štvrťfinále Paťo narazil na Tomaseka z Michala na Ostrove, ktorý síce bojovým výkonom dokázal zdramatizovať stretnutie, keď nepriaznivý stav v sete 6:10 dokázal zrovnať, ale Paťo nakoniec zvíťazil 3:1 a dostal sa medzi najlepších 8 hráčov na turnaji.

Vo štvrťfinále Paťo narazil na Šutiaka z Topoľčian, na ktorého už nedokázal nájsť účinnú zbraň a prehral s ním 3:0. V konečnom poradí sa tak Paťo umiestnil na peknom 5.-8. mieste.

V pondelok  sa naši stolní tenisti presunuli do Havířova, kde ich čakal druhý Satelitný turnaj a posledný bol v Hluku.

Autor: J.Barniak, SteK MŠK ZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.