Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarčanka Nikola Krajčiová je zlatou z Čokoládovej tretry 2022

GALÉRIA
Dátum: 01.06.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 998
Žiarčanka Nikola Krajčiová je zlatou z Čokoládovej tretry 2022

V akej disciplíne súťažila a ako sa jej podarila.

Po dvoch pandemických rokoch si Čokoládová tretra Slovensko mohla užívať pretekanie bez obmedzení. Spolu so základným kolom v Michalovciach sa tejto čoraz populárnejšej súťaži zúčastnilo v Bratislave, Košiciach a Žiari nad Hronom 2,000 nádejných atlétov, žiakov 1.stupňa základných škôl. Táto súťaž je otvorená aj pre neregistrovaných atlétov, takže sa na preteky okrem členov SAZ prihlasujú aj školy a škôlky. Šiesty ročník Čokoládovej tretry Slovensko bol výnimočný v počte škôl a klubov. Aj vďaka tomu, že okrem vekových kategórií nebolo žiadne obmedzenia počtu, zúčastnilo sa až 194 škôl a klubov! Dostať sa tak medzi najlepších a postúpiť na finále do Ostravy nebolo jednoduché. Podarilo sa to však až piatim Žiarčanom, z ktorých sa dve dievčatá dostali až do finále a to Patrícia Bieliková a Nikola Krajčiová.

Z Čokoládovej tretry sa  stal projekt s celoplošnou športovou aktivitou pre dôležitú vekovú kategóriu od 6 do 11 rokov. 

Napriek tomu, že sa jedná o bežecký seriál, tento rok prvýkrát bude prvýkrát pilotne zaradený aj hod „oštepom“, resp. jeho detskou náhradou, šípkou zo sady Atletika pre deti.

A v práve tejto disciplíne má Žiar nad Hronom ďašiu zlatú medailu.  V disciplíne hod raketkou totiž zvíťazila vo finále Čokoládovej tretry v českej Ostrave Nikola Krajčiová z Atletického klubu MŠK Žiar nad Hronom, výkonom 43,55 metra a do Žiaru tak priniesla zlato.

Gratulujeme!!!

 

Zdroj:cokoladovatretra.sk

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.