Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Klub dôchodcov v Žiari je opäť zatvorený

Dátum: 08.11.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 625
Klub dôchodcov v Žiari je opäť zatvorený

.

Od pondelka 08. 11. 2021 sa rozhodnutím primátora mesta uzatvára až do odvolania Klub dôchodcov mesta Žiar nad Hronom (KD) ako aj priestory v MsKC, ktoré slúžia na stretávanie sa ostatných záujmových organizácií (spolkov).

Toto rozhodnutie sa opiera o  stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) a fakt, že pri stretávaní sa KD a ostatných záujmových spolkov ide podľa vyhlášky ÚVZ SR o hromadné podujatie. V 3. stupni ohrozenia (čierna farba okresu) je možné sa stretávať za podmienky dodržania prísnych proti pandemických opatrení.

Závery Štátneho zdravotného dozoru KD v mesiaci október 2021 poukazujú tiež na fakt, že sa vo vyčlenených stretávacích priestoroch nesmú konzumovať pokrmy a nápoje, nakoľko je to vysoko riziková aktivita. V stanovisku RÚVZ sa tiež píše, že v súčasnej epidemiologickej situácii i napriek dôležitosti udržiavania fyzickej a psychickej aktivity členov KD a ostatných záujmových spolkov, v záujme ochrany ich zdravia, nie je vhodné ich stretávanie.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.