Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Lekárka a jej rodina darovali žiarskej nemocnici kyslíkový prístroj

GALÉRIA
Dátum: 09.03.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1079
Lekárka a jej rodina darovali žiarskej nemocnici kyslíkový prístroj

.

Vedenie žiarskej nemocnice poďakovalo lekárke Michaele Jezberovej, ktorá sa spoločne s rodinou rozhodla darovať prístrojovú techniku pre pacientov s pľúcnou formou ochorenia COVID-19 v celkovej výške 6000 eur. Ide o oxygenátor AIRVO2 Nasal High Flow s integrovaným zvlhčovačom a ohrevom vdychovanej zmesi.

Spolu s dvomi prístrojmi, ktoré kúpila nemocnica na vlastné náklady a s ďalším piatimi, darovanými zo spoločností SLOVALCO, NEMAK, Nadácia ZSNP a SLOVALCO a Hydro Extrusion Slovakia a mesto má nemocnica aktuálne v prevádzke osem high flow oxygenátorov.

 „Súčasnú situáciu na Slovensku s ochorením COVID-19 vnímame veľmi citlivo a veľmi naliehavo. Chceme prispieť a pomôcť pacientom, lekárom a zdravotníckemu personálu aspoň takouto cestou. Vieme, že kyslík je len malá čiastočka z komplexnej liečby a starostlivosti, ktorú potrebuje pacient s COVID pneumóniou na optimálne a efektívne zvládnutie ochorenia alebo ako pomoc v neodvratnom umieraní,“ uviedla Michaela Jezberová, lekárka pôsobiaca v Bratislave.

Tento prístroj zlepšuje okysličenie organizmu, zvyšuje objem pľúc na konci výdychu a zabezpečuje celkový komfort pacienta. Podstatne tak prispieva k zlepšeniu starostlivosti o COVID pacientov. Ide o perspektívnu metódu ventilačnej podpory, ktorá v určitých prípadoch môže spoľahlivo nahradiť neinvazívnu ventiláciu maskou (NIV). Žiarska nemocnica veľmi pekne ďakuje za tento šľachetný čin.

Aktuálne je na COVID lôžkach žiarskej nemocnice hospitalizovaných 44 pacientov, z toho piati potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie a 38 kyslíkovú liečbu.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.