Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mikuláš v Žiari bude tento rok netradičný

Dátum: 25.11.2019
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 711
Mikuláš v Žiari bude tento rok netradičný

Čím nás Céčko prekvapí?

Mestské kultúrne centrum pozýva všetky detičky a ich rodičov na Mikulášske slávnosti a prosí ich, aby si so sebou priniesli prskavky, ktorými pomôžu Mikulášovi rozsvietiť vianočný stromček. 

Mikulášske slávnosti sa uskutočnia už v tradičnom termíne, a to vo štvrtok 5. decembra v predvečer sviatku svätého Mikuláša. „Tentokrát však mikulášsku rozprávku uvedieme v bývalom Dome kultúry na námestí a nie vonku na námestí,“ informuje dramaturg MsKC Janko Kulich a hovorí o dôvodoch: „Rozhodli sme sa tak preto, aby sme zvýšili divácky komfort, aby rodičia nemuseli držať svoje deti na pleciach a stáť v zime, ale hlavne preto, aby všetky deti videli na pódium. Veríme, že túto zmenu návštevníci ocenia. Samozrejme, Mikuláš príde ako vždy na námestie.

Mikuláš sa zjaví na pódiu na námestí približne o 17.15 hodine po divadelnej rozprávke. Príde, ako je už zvykom, v sprievode anjelov a čertov, ktorí deťom aj zaspievajú. A na čo, okrem samotného Mikuláša s pomocníkmi sa môžu tento rok deti tešiť? „Nová bude nielen rozprávka, ale aj Mikuláš v nádhernom tradičnom kostýme. Sme radi, že celé Mikulášske slávnosti odohrajú herci z Divadelnej spoločnosti, čiže poloprofesionálni herci, ktorých si Žiarčania zamilovali vďaka ich Ceste rozprávkovým parkom. Deti sa tak vďaka nim môžu tešiť na krásnu rozprávku Mrázik, ktorú pozná snáď každý z televízie, ale aj na spievajúcich čertov a anjelov. Zaspieva dokonca aj Mikuláš,“ prezrádza Janko Kulich. Po rozsvietení vianočného stromčeka si všetci spoločne zaspievame Tichú noc a začne diskotéka s čertami, počas ktorej sa budú môcť deti odfotiť s Mikulášom priamo na pódiu, kde budú anjeli rozdávať sladkosti od COOP JEDNOTA ŽARNOVICA, spotrebné družstvo.

                                                                          Vaše Céčko

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.