Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Primátor ponúkol Svetu zdravia pozemok na výstavbu nemocnice

VIDEO
Dátum: 17.10.2019
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 828
Primátor ponúkol Svetu zdravia pozemok na výstavbu nemocnice

Mesto má záujem o vybudovanie novej nemocnice

Primátor mesta Peter Antal dnes na tlačovej besede uviedol, že spoločnosti Svet zdravia, ktorá je prevádzkovateľom žiarskej nemocnice, ponúkol pozemok o rozlohe 10 000 metrov štvorcových na výstavbu novej nemocnice.

Už pred tromi rokmi schválilo zastupiteľstvo BBSK odpredaj chátrajúceho pavilónu B spoločnosti Svet zdravia. Tá ho chcela dostavať. K podpisu zmluvy, a teda k odpredaju pavilónu B nedošlo. „Pred dvomi rokmi som apeloval na nového župana Luntera, aby sa táto situácia riešila,“ uviedol na tlačovke primátor Antal, avšak dodal, že výsledok nie je žiadny.

Vlani spoločnosť Svet zdravia avizovalo výstavbu nového bloku v blízkosti nemocnice. Ani k tomu však do dnešného dňa nedošlo. „Sme z toho sklamaní a unavení, čakáme na splnenie sľubu, že v Žiari bude nová nemocnica,“ uviedol na tlačovej besede primár OAIM a zároveň viceprimátor mesta Žiar nad Hronom a poslanec župy Ladislav Kukolík aj v mene zamestnancov nemocnice.

Žiarska nemocnica je spádovou nemocnicou pre viac ako 100 000 ľudí, lôžková časť je preplnená. Túto situáciu je, podľa primátora Antala, potrebné riešiť. Pozemok, ktorý mesto Svetu zdravia ponúka sa nachádza v časti mesta Pod vršky, na lúke pod Priorom. „Očakávame, že sa Svet zdravia vyjadrí rýchlo,“ uviedol na záver primátor Antal.

Mesto ZH

 

Primátor Peter Antal sa vyjadril aj k Bloku B žiarskej nemocnice, ktorý chcel Svet zdravia, ako prevádzkovateľ nemocnice, odkúpiť od Banskobystrického kraja už pred 5. rokmi. Plány sa však pravdepodobne menia, Blok B už nie je pre Svet zdravia prioritou, pretože nespĺňa jej požiadavky a má aj málo priestorov.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.