Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Biele srdce ocenilo dobré srdcia sestier z AGEL-u

GALÉRIA
Dátum: 22.05.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 587
4 min. čítania
Biele srdce ocenilo dobré srdcia sestier z AGEL-u

Najvyššie ocenenie si prevzala aj sestra zvolenskej nemocnice.

Pre niekoho bežný deň, pre sestry, ktoré bez ohľadu na to, či je deň, či noc, bežný deň alebo sviatok pracujú s plným nasadením, viac než výnimočný. Piatok 19. mája patril v Senci slávnostnému galavečeru a odovzdávaniu prestížneho ocenenia Biele srdce, ktoré sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. Až sedem ocenení získali sestry, ktoré pôsobia v zdravotníckych zariadeniach Skupiny AGEL. Medzi nimi aj vedúca sestra neurologického oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen, PhDr. Marta Hríbiková.

 

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek zorganizovala už po 16. krát výnimočné podujatie, ktoré bolo o sestrách a pre sestry. Všetky tie obetavé mamy, manželky, sestry, priateľky, jednoducho nezastupiteľné a mimoriadne dôležité nežné predstaviteľky zdravotníctva, prvé a posledné osoby, s ktorými sa pacient v nemocnici stretáva sa stretli, aby si v mene všetkých svojich kolegýň prevzali ocenenia. Nevyhnutnou súčasťou zdravotníctva sú od nepamäti, no posledné roky ukázali, prečo sa na ich prácu pozeráme s ešte väčším rešpektom. Uznanie a obdiv za svoje nasadenie, trpezlivosť, obetavosť a nezlomnú vôľu pomáhať za každých okolností pacientom si preto právom zaslúžia.

 

A čo na svoje ocenenie hovorí samotná ocenená Marta Hríbiková?

V Nemocnici AGEL Zvolen na neurologickom oddelení pracujem od skončenia SZŠ, doteraz necelých 37 rokov. Celý svoj pracovný život som strávila na jednom oddelení, na rôznych pozíciách. To, čo som vo  svojom živote dosiahla, je určite vďaka rodine, kolegom a nadriadeným, ktorí mi to umožnili a podporovali ma. Rozhodnutie stať sa sestrou som nikdy neoľutovala. Svoju prácu vnímam nie len ako povolanie, ale aj ako poslanie. Mojím hlavným krédom je poskytnúť pacientovi takú ošetrovateľskú starostlivosť, ktorá vedie k jeho skorému uzdraveniu a návratu medzi svojich blízkych. Vidieť v každom pacientovi svojho najbližšieho sa snažím vštepovať všetkým mojim kolegyniam. Ocenenie Biele srdce je symbolom starostlivosti, poznania a ľudskosti. Získanie ocenenia si nesmierne vážim, prijímam ho s pokorou a veľkou vďakou. Znamená pre mňa zadosťučinenie za dlhoročnú prácu a aj výzvu do ďalších rokov.“

 

,,Biele srdce je definované ako ocenenie, vyjadrujúce charakter starostlivosti, vedomosti a humanitu, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva. Rada by som všetkým sestrám a pôrodným asistentkám poďakovala za silu, odhodlanie, námahu, profesionalitu a trpezlivosť, ktorú vkladajú do každodennej práce, za entuziazmus a vôľu, s ktorými zvládajú často veľmi náročné situácie. A tiež za veľké srdce, ktoré riadi prácu našich rúk. Sme to my, ktoré sme s pacientom a jeho ťažkými životnými situáciami tvárou v tvár, neraz dni aj týždne. Sestry sú prítomné v tých najcennejších a neraz aj najtragickejších chvíľach v živote. Denne pri našej práci vidíme nádej a odvahu, radosť a zúfalstvo, bolesť a utrpenie, život i jeho koniec. A to je nesmierne vyčerpávajúce,“ uviedla PhDr. Jana Ondrišová, MPH, riaditeľka Odboru kvality a ošetrovateľskej starostlivosti AGEL SK.

 

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

Hovorkyňa AGEL SK

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.