Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarčanky Martina, Ema a Dorota nás reprezentovali na Slovenskom pohári

GALÉRIA
Dátum: 23.04.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 559
5 min. čítania
Žiarčanky Martina, Ema a Dorota nás reprezentovali na Slovenskom pohári

Počas víkendu mladé stolné tenistky zo Žiaru nad Hronom opäť potvrdili skvelú formu ako v súťaži jednotlivkýň, tak aj v družstvách.

V sobotu - 22.4. 2023 sa v Majcichove konal turnaj Slovenského pohára v kategórii mladších žiačok, ktorého sa zúčastnilo 69 dievčat. Náš stolnotenisový klub MŠK Žiar nad Hronom reprezentovali: Martina Hrabajová, Ema Murínčeková a Dorota Debnárová.

Martina Hrabajová ako 3. hráčka v rebríčku SR mladších žiačok patrila k favoritkám turnaja, čo aj od začiatku svojim výkonom potvrdzovala. Skupinu suverénne vyhrala, keď postupne zdolala Hodálovú z Bošian a Ďurišovú z Devínskej Novej Vsi zhodne 3:0. V pavúku potom Maťa odprevadila 2 súperky z Turčianskych Teplíc - Štriczovú a Paverovú, ako aj Barboru Guasardo z Krompách. V semifinále ale na Maťku už čakala aktuálna jednotka SR rebríčka - Vivien Murková z Bošian. Maťka však ale skvelým útočným prevedením od začiatku zápasu nenechala nikoho na pochybách, kto má navrch v uvedenom stretnutí a tak sa pred jej výkonom musela skloniť aj reprezentantka Murková. Semifinálový zápas sa skončil jednoznačným výsĺedkom 3:0 pre Hrabajovú.

Finálové stretnutie s Košičankou Biankou Bacsovou mala Maťka opäť skvele rozbehnuté, keď od úvodu súperku zatlačila aktívnou útočnou hrou a v prvom sete si vybojovala hneď vedenie 10:1 a dotiahla ho do víťazného konca 11:3. V druhom sete opäť skvelý začiatok pre Maťku s náskokom 6:3, chvíľkovou stratou koncentrácie Bianca dotiahla na 6:6, ale Maťka opäť zapla stroj na plné obrátky a set ukončila víťazstvom 11:6. Super náskok vo finále turnaja 2:0 na sety  spôsobil mierne poľavenie Maťky, čo súperka využila a ďalší set vyhrala, čím upravila stav na 2:1 pre Maťku. Štvrtý set začala Maťka opäť skvele a útočnou obojstrannou hrou si vybudovala náskok 7:2. Bianca sa ale nevzdávala a začala Maťke viac znepríjemňovať hru zvýšenou aktivitou z bekhendovej strany, kde Maťka nedokázala nájsť recept na nepríjemný sendvičový poťah. Vo vyrovnanom konci 4-tého setu sa šťastie viac priklonilo na Biankinu stranu a tak bol stav na sety vyrovnaný 2:2. V piatom sete bola v psychickej výhode Bianca, čo sa aj ukázalo postupným narastaním skóre v jej prospech až do stavu 10:5. Tu opäť Maťka zabojovala a dokázala dotiahnuť až na 9:10. Víťaznú loptičku ale zaznamenala Bianca, keď Maťkin bekhendový úder skončil v sieťke a tak sa Bianca po prvý krát mohla radovať z víťazstva na turnaji Slovenského pohára mladších žiačok. Umiestnenie na 2. mieste je však pre Maťku skvelým výsledkom a predvedená hra dáva predpoklady a šancu pre dobrý výsledok na blížiacich sa Majstrovstvách SR a možnej nominácie na júnové ME do Belehradu, kde pôjdu 2 najlepšie hráčky zo SR.

Naše mladé dievčatá následne v nedeľu v Ružomberku v kvalifikačných stretnutiach družstiev BB a ZA krajov o postup na MSR družstiev starších žiačok potvrdili skvelými výkonmi svoje aktuálne postavenie a vybojovali si postup.do finálového turnaja v Dobšinej. Potvrdili tým že ako v kategórii družstiev mladších žiačok, tak aj v starších žiačkach náš stolnotenisový klub patrí medzi 8 najlepších mládežníckych družstiev v SR

V nedeľňajších stretnutiach Martina Hrabajová spolu s Emou Murínčekovou porazili družstvá z Vrútok a Kysuckého Nového Mesta. Premožiteľa našli až v družstve z Kalinova a tak sa na MSR kvalifikovali z 2. miesta.

J.Barniak, prezident SteK MŠK ZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.