Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Tereza Ďuríková prichádza do Žiaru ako Majsterka Slovenska

Dátum: 14.08.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 687
Tereza Ďuríková prichádza do Žiaru ako Majsterka Slovenska

Tereza pretekala v kategórii žiačky.

V sobotu 13.auusta  sa uskutočnili majstrovstvá SR mládeže pre kategórie žiačok, mladších žiakov, starších žiakov, kadetiek a kadetov.

Trať časovky v obci Podlužany neďaleko Bánoviec nad Bebravou s mierne zvlneným profilom aj silným vetrom preverila kvality všetkých pretekárov.

V kategórii žiačok nás potešila Tereza Ďuríková, ktorá získala bronzovú medailu z domáceho šampionátu.

V kategórii mladších žiakov sa Benjamín Peszeki umiestnil tesne za stupňom víťazov na 5. mieste a Alex Jelža na 20. mieste.

V kategórii starších žiakov nás reprezentovali Maxim Májik a Jakub Glezgo. Obaja podali bojovný výkon a M. Májik obsadil 14. miesto a hneď za ním finišoval Jakub Glezo na 15. mieste. 

Kadetom Filipovi Záhorcovi a Dominikovi Sochanovi po vynikajúcom výkone ušlo pódiové umiestnenie tesne s malou stratou. D. Sochan obsadil nepopulárne 4.m a F. Záhorec 5. miesto. Alex Antal skončil na 33. mieste. GRATULUJEME

V nedeľu 14.augusta M-SR mládeže pokračovali pretekmi jednotlivcov na zvlnenom okruhu dlhom 23,5 km so štartom a cieľom v obci Podlužany. Držali sme  palce všetkým našim pretekárkam a pretekárom, aby rozšírili medailovú zbierku.

Štart prvej kategórie kadetov na 94km bol naplánovaný na 9:00 hod. Starší žiaci odjazdili 46km dlhú trať a mladší žiaci a žiačky 23km trať.

A práve v kategórií žiačky nás všetkých milo prekvapila Terezka Ďuríková, ktorá si vybojovala zlato a domov tak prichádza ako Majsterka Slovenska. GRATULUJEME.

Výborne finišoval aj mladší žiak B. Peszeki na 4.m., ktorý prišiel o bronz v tesnom špurte o galusku, čo musel potvrdiť fotofiniš. A. Jelža pri svojom prvom štarte na šampionáte zabojoval a prišiel s malou stratou na 25.m. Starší žiaci absolvovali 46km a pretekalo sa hneď od prvého stúpania. Aktívny bol hlavne J. Glezgo MŠK CK Žiar nad Hronom, ktorý bol aj v úniku a pomáhal mu aj M. Májik MŠK CK Žiar nad Hronom, ale napokon sa rozhodovalo v záverečnom špurte. Jakub došpurtoval na peknom 10.m., M. Májik obsadil 24.m., Ch. Jelža 43.m. a M. Barényi 44.m. Kadeti mali pred sebou 94km dlhé preteky. Od úvodu tvorili preteky naši pretekári, ktorý chceli roztrhať pelotón. D. Sochan MŠK CK Žiar nad Hronom bol takmer počas celých pretekov v unikoch a odviedol skvelý výkon pre tim. Napokon finišoval F. Záhorec na peknom 7.m. A. Antal na 12.m. a s malou stratou D. Sochan na 13.m. všetci MŠK CK Žiar nad Hronom. Všetci naši cyklisti podali výborné výkony a dali o sebe vedieť.

CK MŠK

Foto: jmphoto  

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.