Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Naplánujte si výlet do Bratislavy a užite si relax zo spoznávania jej krás

Dátum: 26.05.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 467
Naplánujte si výlet do Bratislavy a užite si relax zo spoznávania jej krás

Vedeli ste, že hlavné mesto Slovenska Bratislava je len na skok od Viedne?

Prečo teda nezavítať do tohto živého mesta, keď ho máme tak blízko a disponuje množstvom zaujímavých miest a príležitostí na relaxačný výlet?

Ak neviete, kam v letnej Bratislave, čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Zastávka na prehliadke veľkých miest východu

Hlavné mesto Slovenska sa v skutočnosti nachádza 60 km od Viedne, ale aj 200 km od Budapešti a 300 od Prahy.  Je preto neprehliadnuteľnou zastávkou na prehliadke veľkých miest východu. Kým pred niekoľkými rokmi bolo hlavné mesto Slovenska považované za prechodné mesto pre tých, ktorí chceli ísť do Viedne alebo Budapešti a hľadali nízkonákladový let, dnes je hlavné mesto Slovenska prvotriednou destináciou pre tých, ktorí hľadajú pekné, upratané, čisté, tiché mestečko, plné vecí na pozeranie, veľa mladých ľudí a neopakovateľnej večernej atmosféry.

Nevynechajte Bratislavský hrad

Jeho silueta vás bude sprevádzať na každej prehliadke Bratislavy, pretože mestu dominuje  z vrcholu kopca.

Bratislavský hrad, postavený v roku 913 na mieste osídlenom už v dobe kamennej, bol opakovane poškodený a prestavaný v gotickom, barokovom, renesančnom štýle, než bol zničený. Začiatkom 19. storočia bol prestavaný a od roku 1993 slúži nielen verejnosti ale aj parlamentu.

Z hradu Židovskou ulicou prejdete cez pozostatky značne zničenej židovskej štvrte, ktorá postupne uvoľnila miesto pre Nový most. V susedstve je „najužší dom v strednej Európe“ v rokokovom štýle, v ktorom sa nachádza Múzeum hodín.

Staré Mesto Bratislavy

Staré Mesto Bratislavy je dokonale zachovalé. Dnes mu dominuje radnica s vežou a predovšetkým reštaurácie a bary, kde Slováci a turisti trávia svoj čas v ktorúkoľvek dennú dobu, každý deň v roku.

Celé historické centrum tvorí sled dokonale zachovaných budov, uličiek a námestí, vrátane veľkého Hviezdoslavovho námestia, na ktorom okrem nevyhnutných barov a reštaurácií sídli aj Národné divadlo a Filharmónia. V zime sa z neho stáva obrie klzisko a v lete obria šachovnica.

Celému historickému centru dominuje silueta Kostola sv. Martina, najkrajšej gotickej stavby v Bratislave. Nenechajte si ujsť bronzové sochy, ktoré sa vynárajú z tých najnepravdepodobnejších miest vrátane fotografa, robotníka v šachte, dvoch dievčat na poštovej schránke a Napoleonovho vojaka.

Za návštevu a videnie stojí aj Grassalkovichov palác, Nový most alebo plavba loďou po Dunaji.

Zdroj obrázka: Hike The World/Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.