Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ondrej Lunter bude kandidovať za župana

Dátum: 25.02.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 514
Ondrej Lunter bude kandidovať za župana

Do volieb pôjde ako nezávislý.

Súčasný podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a krajský poslanec za obvod Banská Bystrica Ondrej Lunter dnes ohlásil svoju kandidatúru na post predsedu BBSK. Urobil tak počas tlačovej konferencie s podporou primátorov a starostov z kraja.  

 Ondrej Lunter sa bude v tohtoročných župných voľbách uchádzať o dôveru občanov Banskobystrického kraja ako nezávislý kandidát na predsedu. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že ako nezávislý kandidát sa bude uchádzať aj o širšiu podporu politických strán. Svoju podporu Ondrejovi Lunterovi ako kandidátovi na predsedu BBSK vyjadrili priamo na tlačovej konferencii desiatky primátorov a starostov z kraja. Týmto gestom chceli poukázať na doterajšiu výbornú spoluprácu župy a samospráv, na ktorej chcú stavať aj ďalšiu budúcnosť Banskobystrického kraja. 

 Jasným posolstvom – „aby veci fungovali“ vyjadril Ondrej Lunter svoju motiváciu kandidovať na post predsedu BBSK. „Som presvedčený, že je povinnosťou vlády voči svojim občanom, aby jej ľudia mohli dôverovať, aby sa mohli spoľahnúť na štát. Rovnako som vždy považoval za normálne, že ak vieme o nejakom probléme, tak ho riešime, aby veci fungovali. A že keď niečo povieme, tak to dodržíme. A že nám na veciach záleží. Lebo len tak môžu veci fungovať,“ povedal.

 Zároveň poukázal na doterajšie výsledky celého tímu a prezentoval svoje odhodlanie zachovať kontinuitu rozpracovaných projektov, ktoré napomohli počas predošlých štyroch rokov k naštartovaniu celého kraja. „Som Ondrej Lunter a kandidujem, lebo nechcem, aby sa do spravovania kraja vrátila stagnácia a hanba. Hanba tých, čo viedli kraj pred nami, a stagnácia tých, ktorí im tento kraj odovzdali. (...) Kandidujem, aby bolo normálne, že veci fungujú, pre všetky generácie, v každom kúte kraja.“

 V najbližšom čase plánuje kandidát na post predsedu BBSK rozbehnúť sériu stretnutí, z ktorých chce, okrem iného, čerpať námety priamo z regiónov na doplnenie svojho pripravovaného programu.

 Na tlačovej konferencii bol prítomný aj súčasný predseda BBSK Ján Lunter, ktorý vyhlásil, že sa už opätovne nebude uchádzať o post predsedu. Zároveň tiež vyjadril svoju podporu Ondrejovi Lunterovi. „Chcem vám dnes oznámiť, že nebudem kandidovať vo voľbách na jeseň na župana. Uvážil som, že ďalšia náročná kampaň, a v prípade úspechu ďalšie štyri roky v úrade by som nemohol vykonávať takým spôsobom, s takým nasadením a nárokmi, ktoré som si pred seba kládol celý pracovný život. Za budúcnosť kraja však stále cítim zodpovednosť. Ondreja som najprv pred kandidatúrou vystríhal, viem, koľko času a obetí na úkor rodiny si tento post vyžaduje. On sa však rozhodol a má moju plnú podporu - viem, že jeho motivácia je správna, je húževnatý a pracovitý, čo mal možnosť aj dokázať,“ povedal Ján Lunter.

Tlačová správa O.L.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.