Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako sa darilo žiarskym basketbalistom v 37.týždni

GALÉRIA
Dátum: 19.09.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 733
Ako sa darilo žiarskym basketbalistom v 37.týždni

Čo hovoria tréneri.

Ako sa darilo jednotlivým tímom nášho basketbalového klubu počas posledných dni.

 

Družstvo: Starší  minižiaci U12

Vo štvrtok 16.9.2021 odohrali naši najmenší basketbalisti prvý prípravný zápas so súperom z Prievidze na jeho palubovke.Od začiatku bolo jasné, že to bude tvrdý boj o každú loptu. Obidva tímy sa prezentovali dobrou obranou po celom ihrisku a rýchlym prechodom do protiútoku. Na hre nášho súpera bolo poznať, že už má za sebou 8 prípravných zápasov, jeho hráči na ihrisku lepšie spolupracovali, mali presnejšie prihrávky a efektívnejšiu streľbu na kôš. Tieto skutočnosti rozhodli o výsledku. Veľkou výhodou prievidžanov bolo aj to, že ich na zápas nastúpilo 20, kým náš tím mal len 10 hráčov a preto v závere zápasu našim hráčom dochádzali sily. Aj napriek týmto skutočnostiam sme v Prievidzi podali bojovný výkon, predviedli krásne akcie, čím sme určite potešili každého basketbalového fanúšika.

 

Prievidza : Žiar nad Hronom  78 : 54

Galko 16, Oswald 12, Šarkozi Matúš 9,  Baláž 8, Krnáč 6, Chrobák 2, Šarkozi Marek 1, hrali ešte Matejka, Kouril, Morvay

 

Tréner: Marek Baláž

Asistent trénera: Marek Marko Marek

___________________________________________________

 

ŽIACI U14   NA DVOJDŇOVOM PRÍPRAVNOM TURNAJI V KOŠICIACH VÍŤAZNE

V dňoch 18. - 19.9.2021 sa zúčastnili  veľmi dobre zorganizovaného dvojdňového prípravného turnaja v Košiciach. Po absolvovaní mesačnej hrubej kondičnej a hernej prípravy im prišla porcia troch prípravných zápasov veľmi vhod. Na chlapcoch bolo vidieť, že im chýba zápasová prax. Rovnako a možno ešte viac im robilo problémy zvládanie herných činností, individuálnych aj tímových, v rýchlosti, na akú neboli doteraz zvyknutí. Ale práve za takýmito skúsenosťami sme za súpermi na východ Slovenska cestovali.

Všetky tri zápasy sa niesli v podobnom duchu. Nastúpili sme nedôrazne a nekoncentrovane, hlavne v prvom polčase. Súperi sa v prvých minútach zápasu vždy dostali na koňa a my sme museli pomaly pridávať obrátky a zápasy otáčať s vypätím všetkých síl a nervov v náš prospech. Pokiaľ sme hrali pomaly, s dlhým driblingom, s nedôraznou obranou, nedalo sa na našu hru pozerať. Keď však chalani zrýchlili prechod do útoku s peknými a presnými prihrávkami, dostávali sa do ľahkého a presného zakončenia. V obrane sme striedali slabšie okamžiky s lepšími. Pokiaľ však chlapci boli na palubovke sústredení, videli sa v útoku a dopĺňali sa v obranných činnostiach, bolo na našu hru naozaj radosť pozerať a súperi na našu hru herne naozaj nemali. Musíme sa však vyvarovať individuálnych zlyhaní a školáckych chýb.

Tento tím má veľký potenciál, viacero talentovaných hráčov, čaká nás ale ešte dlhá cesta tréningového drilu. Všetci naši hráči si za výkon na turnaji a vzornú reprezentáciu klubu zaslúžia veľkú pochvalu.

 

BK MŠK Žiar nad Hronom : RIM BASKET Košice 54:51 (15:17, 23:30, 36:39)

Body: Barniak 16, Roško 16, Huraj A. 9, Tapfer 6, Oťapka 3, Dekýš 2, Huraj M. 2

Hrali: Ďurian, Golebiowski, Mališ, Plencner, Polák

 

ŠBK GALAXY Košice : BK MŠK Žiar nad Hronom 54:55 (6:11, 29:20, 35:33)

Body: Barniak 20, Ďurian 20, Roško 9, Huraj A. 4, Oťapka 2

Hrali: Dekýš, Golebiowski, Huraj M., Mališ, Plencner, Polák, Tapfer

 

BK MŠK Žiar nad Hronom : AC LB 04 Spišská Nová Ves 63:40 (21:11, 36:23, 52:31)

Body: Barniak 28, Roško 18, Tapfer 6, , Huraj A. 3, Huraj M. 2, Mališ 2, Oťapka 2, Ďurian 1, Plencner 1

Hrali: Dekýš, Golebiowski, Polák

 

Tréner: Norbert Nagy

Asistent trénera: Patrik Ďurica

 

________________________________________________________

 Družstvo:     KADETI U17

Tento víkend začala nová sezóna aj našim kadetom, ktorí odohrali svoje prvé kvalifikačné zápasy o postup do celoslovenskej ligy - GOLD skupiny.

V prvom zápase na domácej palubovke si svoje sily zmerali družstvá MŠK BK Žiar nad Hronom a IMC Slovakia Považská Bystrica. Začiatok zápasu bol vyrovnaný, postupne  však hru začali ovládať chlapci domáceho BK, ktorí už v priebehu 1. polčasu dokázali viesť aj o 20 bodov. Súper sa však nevzdával a využil každé naše poľavenie v obrane. Prejavilo sa to hlavne pri striedaní, kedy nasadenie nových, oddýchnutých hráčov bolo o niečo slabšie. No aj napriek tomu a tiež vychýlenej muške zo striel za 3 body chlapci zabojovali a dotiahli zápas do víťazného konca. Do zápasu sa zapojilo všetkých 12 nominovaných chlapcov, ktorí si odohrali svoje prvé minúty v kadetke.

V nedeľu Žiarčania vycestovali do Prievidze,  kde odohrali druhý kvalifikačný zápas proti domácemu družstvu. Skúsené domáce družstvo Prievidze, v ktorom hrajú štyria hráči reprezentácie U16 koučované repretrénerom od začiatku  zápasu potvrdzovalo rolu favorita. Súper bol fyzickejší, rýchlejší, agresívnejší čo malo za následok 17 strát do polčasu a vcelku prijateľnú prehru o 20 bodov. Náš mladý tím postavený prevažne na prvoročiakoch (2006) a doplnený st. žiakmi sa však nevzdával a v tretej štvrtine dokázal náskok súpera znížiť na 12 bodov po pekných kombinačných akciách, do ktorých sa dostali vďaka zlepšenej obrane. Po oddychovom čase súpera nás však do reality vrátili hneď tri úspešné trojkové pokusy domácich a znova to bolo cez 20 bodov. Síl ubúdalo, aj keď sa do hry zapojilo 10 hráčov, okrem zraneného Valenta a Kondru. No konkurencieschopných v tomto zápase by sa dalo spočítať na jednej ruke. Ďakujeme však za takéto ťažké zápasy, ktoré nás všetkých motivujú do ďalšej tvrdej práce a posunú basketbalovo na vyššiu úroveň.

 

MŠK BK Žiar nad Hronom : IMC Slovakia Považská Bystrica 84 : 68 (54 : 38)

Bodovali: Ondrík Oliver 18, Horváth Filip 17, Kaša Alex 12, Juhász Bruno 10, Kret Matej 9, Kartík Maroš 6, Valent Matej 5, Barcík Jakub 4, Vonkomer Adam 3

Hrali: Melaga Matúš, Kňažko Marek, Kondra Alexander

 

MBA Prievidza : MŠK BK Žiar nad Hronom      88 : 58 (47 : 27)

Bodovali: Horváth Filip 27, Ondrík Oliver 11, Kret Matej 8, Kaša Alex 4, Juhász Bruno 3, Kartík Maroš 3,  Melaga Matúš 2

Hrali: Barcík Jakub, Vonkomer Adam,  Kňažko Marek

Nenastúpili: Kondra Alexander,  Valent Matej 

 

Tréner: Juraj Horváth

Asistent: Jakub Švec

Redakciu inormovala Adriána Kňažková, PR manažér BK MŠK Žiar nad Hronom

Fotky: BK MŠK ZH

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.