Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krajské očkovacie centrum v Žiari na Hronom od budúceho týždňa nahradí Nemocnica Svet zdravia

Dátum: 10.08.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 373
Krajské očkovacie centrum v Žiari na Hronom od budúceho týždňa nahradí Nemocnica Svet zdravia

.

 

Veľkokapacitné očkovacie centrum BBSK v Žiari nad Hronom od budúceho týždňa zatvorí svoje brány. Podávanie vakcíny proti ochoreniu Covid 19 bude v okrese naďalej zabezpečovať Nemocnica svet zdravia v Žiari nad Hronom, ako aj výjazdové očkovacie jednotky.

Služby Veľkokapacitného krajského očkovacieho centra (VKOC) BBSK v Žiari nad Hronom bude môcť verejnosť využívať už iba v priebehu aktuálneho týždňa. Od 16.8. očkovacie centrum zatvára svoje brány. Dôvodom je nízky záujem verejnosti o podanie vakcíny proti ochoreniu Covid-19 v tomto VKOC.

Posledný očkovací deň v priestoroch VKOC so sídlom v Mestskom kultúrnom centre Žiar nad Hronom sa uskutoční v nedeľu 15.8.2021 od 9:00 do 15:30. Pre záujemcov bude k dispozícii očkovacia látka Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech a druhá dávka vakcíny AstraZeneca. Očkovanie bude prebiehať bez nutnosti predchádzajúcej registrácie.

Obyvatelia okresu Žiar nad Hronom zatvorením VKOC neprídu o možnosť dať sa zaočkovať. Naďalej môžu využívať služby vakcinačného centra, ktoré sa nachádza v priestoroch Nemocnice Svet zdravia v Žiari nad Hronom, kde je taktiež k dispozícii očkovacia látka Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Záujemcovia môžu využiť aj ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrá vo Zvolene a v Banskej Bystrici. V okrese Žiar nad Hronom zároveň prebieha mobilné očkovanie výjazdovými očkovacími jednotkami spoločnosti Svet zdravia, a.s.

Banskobystrický samosprávny kraj bude mať od budúceho týždňa otvorené štyri veľkokapacitné očkovacie centrá v mestách Banská Bystrica, Zvolen, Lučenec a Revúca. Vo všetkých je zabezpečené očkovanie bez nutnosti predchádzajúcej registrácie. Vo vybraných termínoch prebieha aj očkovanie detí od 12 rokov za prítomnosti pediatra.

Rozpis očkovania vo veľkokapacitných očkovacích centrách BBSK na najbližší týždeň, spolu s ďalšími informáciami je k dispozícii na webstránke BBSK.

 

Redakciu ATV informoval Marek Mačica, oddelenie komunikácie BBSK.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.