Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarčanka Maťka Hrabajová je majsterkou Slovenska

Dátum: 13.07.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1385
Žiarčanka Maťka Hrabajová je majsterkou Slovenska

Z majstrovstiev priviezli aj striebro.

 

Prezident Stolnotenisového klubu MŠK Žiar nad Hronom Ing. Jozef Barniak informoval, že v nedeľu 11.júla, sa klubu podarilo zaknihovať ďalší historický úspech.

Maťka Hrabajová  na Majstrovstvách Slovenska najmladšieho žiactva v Bratislave získala zlatú medailu a titul Majster SR v dvojhre a striebornú medailu v štvorhre. 

Veľa nechýbalo ani k tretej medaile, kde v postupe do semifinále zmiešanej štvorhry spolu s M. Cisárikom z Čadce viedli nad súpermi 2:1 na sety a 7:0 v štvrtom sete. Zápas sa im ale nepodarilo dotiahnuť do víťazného konca a nakoniec prehrali 3:2. 

V štvorhre dievčat spolu s Barkolovou z Veľkého Bielu peknou hrou sa dopracovali až do finále. Tu však Lea začala pociťovať zdravotné problémy, ktoré následne ovplyvnili finálové stretnutie a tak ich súperky zdolali 3:1. 

Maťka v ceste za titulom v dvojhre postupne v sobotu zdolala obidve súperky zo skupiny a tak jasne postúpila do 16-ky,kde následne zdolala Paverovú z Turčiansky Teplíc, Košičanku Palkovú aj Murkovú z Bošian pomerne hladko 3:0.

Vo finále proti Maťke nastúpila prekvapenie turnaja - Deviatková z Bošian. Stretnutie bolo vyrovnané s peknými výmenami na obidvoch stranách. Maťka však nakoniec zvíťazila 3:1 a mohla sa tešiť z premiérového titulu pre klub v dvojhre.

Maťke osobne zablahoželal k titulu a dobrému výkonu reprezentačný tréner SR - Truksa, ktorý s našimi olympionikmi - Pištejom, Wangom a Balážovou odcestuje do Japonska.

"S radosťou sme tiež v klube prijali správu od Slovenského stolnotenisového zväzu o nominácii Maťky Hrabajovej na prestížny mládežnícky turnaj EURO MINI CHAMPS 2021, ktorý je neoficiálnymi majstrovstvami Európy pre vekové kategórie 2009 a 2010. Tento turnaj sa uskutoční 27.8 - 29.8. 2021 vo Francúzskom meste Strasbourg"inormoval na záver prezident SteK MŠK ZH  Ing. Jozef Barniak.

 

MSR_2021_NŽ_-_dvojhra

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.