Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Jednoduché podnikanie v kríze? Stačí sa len presvedčiť a novú firmu si založiť

Dátum: 18.06.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 323
Jednoduché podnikanie v kríze? Stačí sa len presvedčiť a novú firmu si založiť

Kríza spôsobila starosti nohým z nás. Donútila nás prehodnotiť zabehnuté stratégie, získať nový pohľad na podnikanie a hľadanie nových stimulov pre rozvoj firmy.

Pri správnom pohľade na vec preto nemusí byť kríza vždy len dôvodom na zlyhanie.

V mnohých prípadoch sa z nej môžete naopak poučiť, uvedomiť si viaceré veci, niektoré vylepšiť a prispôsobiť sa neustále meniacemu trhu. A aj my vás presvedčíme o tom, že pri samotnom založení firmy to nemusí byť počas krízy vôbec tak zložité.

Znížte náklady na minimum

Jedným z najdôležitejších opatrení v kríze je zníženie nákladov na čo najnižšiu úroveň. Drahé opravy alebo komplexný marketingový prieskum je v horších podmienkach lepšie odložiť na neskôr. Naopak, urobte si analýzu cien konkurencie vašich dodávateľov, pretože potom oveľa jednoduchšie nájdete niekoho, kto má priaznivejšie ceny.

Rovnako ako tie, ktoré nájdete v balíku All Inclusive orientovanom na cenovo výhodné, rýchle a jednoduché založenie s.r.o. v 2021.

Vyhodnoťte efektivitu

Vyhodnoťte efektívnosť každého zamestnanca a rozlúčte sa s tými, ktorí vám neprinášajú veľké výhody. Aj ľudský kapitál si zaslúži menšie prehodnotenie, určite to ale nepreháňajte, aby mal kto pracovať. Rovnako sa zamerajte na celú firmu a všetky dôležité zdroje, ktoré sa na ziskoch, ale aj nákladoch podieľajú.

Pokúste sa získať pre spoločnosť peniaze

Zvážte, ktoré aktíva môžete predať alebo prenajať, ak sa situácia zhorší. Nehnuteľnosti, stroje, zariadenia - to všetko sa dá predať alebo použiť ako kolaterál na splácanie dlhov, ktoré zrejme narástli viacerým z nás.

Poprípade môžete využiť výhodnejšie ponuky prenájmov lacných virtuálnych kancelárií Vy, čím ušetríte nielen na financiách, ale aj čase.

Zamerajte sa na fungujúci predaj

Venujte osobitnú pozornosť predajnému systému, zvyšujúc jeho efektivitu. Upravte cieľové publikum spotrebiteľov svojich produktov. Vypracujte stimuly a využite reklamné príležitosti na internete. Aj v čase krízy majú propagačné akcie svoj zmysel.

Tak si nájdite na založenie a smerovanie vašej firmy fungujúcej v kríze čas a nebojte sa urobiť rozhodnutia, ktoré nie sú pre všetkých príjemné a populárne.

Zdroj obrázka: alphaspirit.it/Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.