Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Po Žiari sa prechádzal medveď

GALÉRIA
Dátum: 18.06.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 448
Po Žiari sa prechádzal medveď

Primátor vyzýva k ostražitosti.

V noci z nedeľe na pondelok o 1:50 volali na MsP dvaja obyvatelia, že videli, ako pod kaštieľom prešiel medveď cez cestu a smeroval do parku. Hliadka mestskej polície okamžite vyrazila na miesto.

Mestská polícia prišla na miesto o 1:54, spoločne s hliadkou OOPZ zaistili bezpečnosť komunikácie pred náhodným stretom s chodcami. Spozorovaný medveď zmizol v poraste pod parkom. Policajti vykonali kontrolu v mestskom parku a v okolí mini zoo. Medveď už nebol spozorovaný.

Polícia, ako mestská, tak aj štátna, hliadkovala na Ulici SNP, pod kaštieľom, so zameraním na zistenie pohybu medveďa. Krátko pred štvrtou hodinou ráno videli medveďa pri OD Prior, sledovali ho popri Luxe až do areálu NsP, kde sa im stratil v zadnej časti. Polícia následne hliadkovala v okolí nemocnice a za budovou bývalej hygieny.

Polícia ďalej hliadkovala na Ulici A. Dubčeka, kontrolovala okolie cintorína a zimného štadióna. Na miesto sa po vyrozumení PZ dostavil aj pracovník Štátnej ochrany prírody, ktorý uviedol, že medveď by mal byť v pohybe približne do 7:00 hodiny, potom by mal niekde zaľahnúť a cez deň by nemal byť aktívny. Aktivita medveďa bude pravdepodobne v nočných hodinách a nad ránom. Podľa posledných informácií, medveď zaliezol do porastu za nemocnicou. Vyzývame preto obyvateľov nášho mesta, aby sa tejto lokalite vyhli, nevenčili tu psíkov.

„Ak by medveďa ktokoľvek spozoroval, nech to oznámi na MsP alebo rovno na Štátnu ochranu prírody,“ hovorí náčelník Mestskej polície v Žiari nad Hronom Róbert Šiška.

 

Foto: Milan Mojžiška

Mesto ZH.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.