Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Skvelá správa, Žiarčan Lukáš Ungvarský získal prvý Svetový bod v tejto sezóne

Dátum: 03.05.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 734
Skvelá správa, Žiarčan Lukáš Ungvarský získal prvý Svetový bod v tejto sezóne

.

Uplynulý víkend v nedeľu 2.mája sa v PLZNI konal svetový pohár juniorov „GRAND PRIX WEST BOHEMIA“. Za účasti 14 štátov sa na štart postavilo takmer 140 juniorov.

V sobotu podvečer juniorský pelotón absolvoval  na rozjazdenie preteky na známom okruhu na „LOPATÁRNI“. Na juniorov čakalo 55km - 50 kôl a každé tretie sa bodovalo 5,3,2,1 bod. Záverečný prejazd dvojnásobne. V drese Slovenskej reprezentácie štartoval aj Lukáš Ungvarský CK MŠK Žiar nad Hronom. Po dlhšej dobe sa tak mohol porovnať zo svetovou juniorskou špičkou.

V nedeľu boli na programe hlavné preteky na 11km okruhu v okolí Plzne. Na pretekárov čakala porcia 133km. Od úvodu sa jazdilo veľmi rýchlo a najviac aktívny boli juniori nemeckého tímu BORA. Tí vyprovokovali aj únik, ktorý bol úspešný až do konca. Zvíťazil Uijtdebroeks (BEL) 3:18:38 pred druhým Luhrsom (NEM) a tretím Seemanom(CZE) obaja + 3:41.Najlepší Slovák bol L.Ungvarský na výbornom 20.m. + 6:32. Lukáš získal prvý bod do Svetového pohára 2021.

K peknému výkonu v úvode sezóny mu gratulujeme a tešíme sa na otváracie preteky cestnej sezóny v Dolnom Hričove v sobotu 8.mája.

CK MŠK ZH

FOTO: Ján Melicher

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.