Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako si užiť perfektnú lyžovačku v Tatrách?

Dátum: 25.10.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 400
Ako si užiť perfektnú lyžovačku v Tatrách?

Lyžovačka v Tatrách je skvelá dovolenka, ktorú si môžete užiť s priateľmi alebo rodinou.

Lokalitu alebo stredisko si vyberajte aj podľa toho, aké máte od lyžovačky očakávania, či s vami budú aj deti a pod. Ubytovanie v Tatrách vám však ponúka veľa možností tak pre rodiny, ako aj partie priateľov.

 

Vyberte si vhodné lyžiarske stredisko

 

Ak máte obľúbené a overené miesto, nemáte čo riešiť. V opačnom prípade je dobré vybrať si stredisko aj podľa toho, aké má zjazdovky. Niektoré sú vhodné pre skôr pre pokročilých a skúsených lyžiarov, iné vyhovujú aj začiatočníkom. Ak idete na rodinnú dovolenku s deťmi, hodí aj svah vhodný pre najmenších alebo lyžiarska škola či iné atrakcie. Menšie strediská vám doprajú viac pokoja a menej ľudí, veľké majú zasa lepšiu vybavenosť a viac služieb. Záleží teda aj na vás, či chcete iba ubytovanie, alebo aj wellness, masáže a komplexné služby poskytované hotelmi. Rajom pre lyžiarov, kde si na svoje prídu aj deti, je napríklad Tatranská Lomnica.  Krásne ubytovanie v Tatranskej Lomnici vám poskytne skvelý prístup na najdlhšiu, najstrmšiu a najvyššie položenú zjazdovku.

 

Myslite na bezpečnosť

 

Keď už ste na zjazdovke, najdôležitejšia je bezpečnosť.  Lyžovačka v Tatrách by mala byť oddychová a príjemná dovolenka. Úraz alebo incident na svahu z nej môže spraviť naozaj nepríjemný zážitok, ktorý môže mať aj dlhodobejšie následky.  Dôležitá je samozrejme lyžiarska výbava a vyhovujúci stav lyží. Na svahu by vám nemala chýbať prilba, lyžiarske okuliare ani predvídavosť.  Periférne by ste mali sledovať svoje okolie a jazdiť tak, aby ste nikoho iného neohrozili ani neobmedzili. Tiež by ste nemali preceňovať svoje sily a schopnosti, a vyberať si náročnosť zjazdovky podľa toho, čo skutočne zvládnete.  Pohybovať by ste sa mali iba na vyznačených zjazdovkách a nie mimo nich. V každom prípade by mal byť tabu alkohol.

Zdroj obrázka:Roman Babakin/Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.