Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako si postaviť nenáročný, pevný a lacný prístrešok na auto

Dátum: 25.10.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1617
Ako si postaviť nenáročný, pevný a lacný prístrešok na auto

Prístrešok na auto je určite praktický najmä počas zimy a horúceho leta. Vyrobiť si ho môžete svojpomocne, alebo si kúpiť montovaný.

Ak potrebujete vyriešiť aj uskladnenie bicyklov, spravte ho o niečo väčší, alebo si zaobstarajte samostatnú bicyklovú garáž. 

Montovaný prístrešok na auto

Objednať si montovaný prístrešok na auto je pravdepodobne najjednoduchšia a najlacnejšia možnosť. Dostupné sú rôzne rozmery, dizajn závisí najmä od výrobcu. Spravidla ale ponúkajú niekoľko farebných prevedení, aby ste si ho mohli aspoň čiastočne prispôsobiť k farbe fasády domu alebo plotu. Montované prístrešky sa vyrábajú z nehrdzavejúcej kovovej konštrukcie, ktorá má dlhú životnosť. Bočné steny je navyše možné vyplniť drevenými alebo oceľovými panelmi.   

Prístrešok na mieru

Prístrešok, ale aj altánok či iná drobná stavba sa dajú spraviť tiež na mieru. Potrebujete na to šikovného majstra, ktorý zhotoví prístrešok podľa vašich predstáv a možností. Obvykle ide o drevené stavby, takže by ste sa mali poobzerať po stolárovi. Samozrejme ide o finančne najnáročnejšie riešenie, pretože drevo ako materiál je drahšie ako kovová konštrukcia, a kvalitná práce tiež niečo stojí.  Remeselníka alebo firmu na zhotovenie vyberajte obozretne, najlepšie na základe referencií. Prístrešok na mieru môže slúžiť aj na bezpečné uskladnenie bicyklov, vhodný aj v prípade potreby riešiť atypické rozmery či tvary. 

Prístrešok zvládnete aj svojpomocne

Ak ste zručný a máte dobrého pomocníka dokážete si prístrešok na auto postaviť aj svojpomocne. Konštrukcia sa asi najjednoduchšie spraví z drevených hranolov, ktoré ale musia mať dostatočnú hrúbku a byť dobre ukotvené. Strecha môže byť plochá, pultová, šikmá alebo aj oblúková. Použiť sa dá asfaltová, plastová alebo aj plechová krytina. Návodov, ako postaviť prístrešok je neúrekom. Ak nemáte skúsenosti zvážte, či sa do toho chcete pustiť samy, alebo radšej zvolíte oné riešenie.  

Zdroj obrázka:Palatinate Stock/Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.