Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako vybrať zimné čižmy, ktoré vás nesklamú?

Dátum: 24.10.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 528
Ako vybrať zimné čižmy, ktoré vás nesklamú?

Vybrať si zimnú obuv nie je len tak. Čižmy nad kolená, členkové čižmy alebo športová zimná obuv musia byť najmä pohodlné.

Pri našom výbere ale určite zohrávajú úlohu aj dámske zimné bundy a kabáty, ktoré by mali k obuvi pasovať.

Oplatí sa investovať do zimnej obuvi?

Rozhodne áno! Investícia do akejkoľvek kvalitnej obuvi sa určite oplatí, pri zimnej to platí obzvlášť.   Zimná obuv vás musí ochrániť pred zimným počasím, najmä ak ide o turistickú či športovú. Mala by byť teda dostatočne teplá a najmä nepremokavá. Či už si vyberiete čižmy nad kolená, workery alebo iný typ obuvi, nemali by ste hľadieť iba na cenu. Kvalitné topánky vám môžu spoľahlivo slúžiť aj niekoľko rokov, takže nepôjde iba o investíciu na zopár zimných mesiacov.

Kritéria pre výber zimných topánok

Topánky by mali byť v prvom rade pohodlné, a preto je vždy dobré si ich vyskúšať. S pohodlím súvisí aj správna veľkosť, tá sa ale môže líšiť v závislosti od strihu obuvi. Ak nakupujete v predajni, určite sa v topánkach prejdite a nekupujte si väčšie alebo menšie číslo iba preto, že vám padli do oka a vašu veľkosť momentálne nemajú. Podrážka by nemala byť šmykľavá a noha by v topánkach mala byť pevná. Z materiálov sa pomerne často používa koža, ktorá je nepremokavá, ak je dobre ošetrená a naimpregnovaná. Obľúbená je aj koženka alebo semiš. Čižmy by ale mali mať aj nepremokavú vrstvu.

Aj dizajn je dôležitý

Samozrejme dizajn čižiem je to prvé, čo si všimneme a je to v poriadku. Topánky, v ktorých budeme chodiť celú zimu by sa nám určite mali páčiť. Dámske zimné bundy a teplé kabáty by pochopiteľne mali ladiť s čižmami, takže by ste mali zohľadňovať aj štýl vášho šatníka. Mnoho topánok sa dá zaradiť do kategórie univerzálne čo znamená, že ich jednoducho skombinujete s oblečením. Stále by ste ale mali brať do úvahy aj vyššie uvedené kritéria.

Zdroj obrázka:Maria Markevich/Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.