Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

O čom rokovali poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja

Dátum: 14.08.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 463
O čom rokovali poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja

Uznesenia v skratke

Mimoriadne Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja 13.augusta rokovalo a rozhodlo aj o týchto témach:

 

NA RIEŠENIE SITUÁCIE NA MURÁNSKEJ PLANINE SCHVÁLILI POSLANCI 15 MILIÓNOV

  • Na odstránenie mimoriadnej situácie a rekonštrukciu cesty II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou schválili poslanci Zastupiteľstva BBSK sumu 15 miliónov eur, ktorá bude čerpaná z 30-miliónového úverového rámca. Zastupiteľstvo zároveň odsúhlasilo zriadenie komisie na kontrolu výstavby na spomínanej ceste, o jej personálnom obsadení bude rozhodovať na riadnom rokovaní v septembri. Poslanci tiež prijali uznesenie smerom k vláde, ktorú žiadajú o pomoc s finančným zabezpečením riešenia tejto mimoriadnej situácie, najmä s ohľadom na to, že ide o cestu strategického významu a veľký finančný objem prostriedkov, potrebných na jej rekonštrukciu.

 

UVOĽNENÉ DOTÁCIE

  • Krajskí poslanci na svojom zasadnutí odsúhlasili uvoľnenie finančných dotácií na kultúrne, spoločenské, športové verejné podujatia a detské tábory, ktoré sa uskutočnia v termíne od 1.9 do 31.12. Na podujatia podporené v rámci VZN 25/2014 pôjde 281.818 eur a na detské tábory podporené v rámci VZN 36/2019 pôjde suma 5500 eur. Poslanci tak spravili v reakcii na Úrad verejného zdravotníctva, ktorý zrušil zákaz organizovať hromadné podujatia. V máji poslanci dotácie pozastavili z dôvodu situácie ohľadom koronavírusu a rušenia podujatí.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.