Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarski zlatí chlapci to opäť dokázali

VIDEO
Dátum: 14.07.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1014
Žiarski zlatí chlapci to opäť dokázali

V stredu 8. júla si vybojovali už štvrtý titul Majstrov Slovenska za sebou.

Žiaci MŠK BK Žiar nad Hronom dosiahli na Majstrovstvách Slovenska v basketbale Žiakov v Košiciach skvelý úspech. Vybojovali 1. miesto, čím dokázali obhájiť a získať pre seba a naše mesto štvrtýkrát po sebe ten najcennejší kov a tým aj titul Majstrov Slovenska. Majstrovstvá SR v basketbale Žiakov sa odohrali v Košiciach v dňoch 6. - 8. júla, kde sa v boji o národný primát stretlo osem najlepších tímov, ktoré postúpili z celoslovenskej ligy.

Žiarčania pricestovali do Košíc ako nasadená jednotka s bilanciou 11–1 a hneď v prvom a zároveň otváracom zápase turnaja predviedli svoju silu. Rovesníkom z Bánoviec nad Bebravou nastrieľali 110 bodov a celý zápas vyhrali o 86 bodov (110:24). Dobrým výkonom sa prezentovali všetci hráči, ktorí si na ihrisku schuti zahrali a predovšetkým ukázali, prečo prišli do Košíc.

Druhý deň majstrovstiev Žiaci nastúpili proti domácemu družstvu RIM Basket Košice, kde tiež splnili rolu favorita a v priebehu prvého polčasu si koncentrovaným a zodpovedným výkonom vybudovali 32 bodový náskok (42:10). Postupne sa do zápasu zpojili všetci hráči, ktorí sa snažili predviesť to najlepšie zo svojho basketbalového umenia. Víťazstvom 67:44 si Žiarčania vybojovali právo vyzvať na súboj o titul hráčov bratislavského Interu.

Tretí deň turnaja Majstrovstiev Slovenska v kategórii basketbalistov do 14 rokov vygradoval súbojom toho najlepšieho, čo za posledné roky mládežnícky basketbal ponúka. Hráči BK Žiaru nad Hronom a Interu Bratislava už počas sezóny zvádzali súboje, či už v Slovenskej lige alebo európskej súťaži CYEBL. Preto aj toto finále sľubovalo tuhý boj, čo sa aj do bodky potvrdilo. Prvú štvrtinu lepšie začali Interisti, ale v druhej zase dominovali Žiarčania a za stavu 26:21 a s 5 bodovým náskokom nastúpili do druhého polčasu. V druhej časti hry sa vedenie v zápase prelievalo z jednej strany na druhú, až nakoniec zápas v normálnej hracej dobe skončil remízou 55:55. V predĺžení dokázali hráči Žiaru ubrániť súpera a dovolili mu len raz skórovať za dva body. Naopak Žiarčania mali presnejšiu mušku ako aj viac štastia v zakončení, čo bol základ tesného víťazstva 57:59 pre Žiar nad Hronom. Radosť z výhry ako aj z obhajoby titulu bola nesmierna. Chlapcom patrí nesmierna vďaka za ich prístup, odhodlanie, bojovnosť a celkovú reprezentáciu Žiarskeho mládežníckeho basketbalu, nie len na finálovom turnaji, ale počas celej sezóny.

Žiarčania sa dokázali presadiť nielen ako kolektív, ale za individuálne výkony bol ocenený Matej Kret, ako najlepší hráč turnaja - MVP a Oliver Ondrík bol vyhlásený za najlepšieho hráča nášho družstva. Veľká vďaka patrí aj organizačnému tímu BK, rodičom a všetkým Žiarčanom, ktorí naše družstvo povzbudzovali počas celého turnaja či už osobne v Košiciach alebo na diaľku.

 

O úspech sa zaslúžili:

Kret Matej, Kaša Alex, Horváth Filip, Ondrík Oliver, Kartík Marián, Caban Lukas Alexander , Barcík Jakub, Melaga Matúš, Kováč Ján, Kňažko Marek, Kondra Alex, Valent Matej, Juhász Bruno, Barniak Martin, Truben David, Herich Adam

O postup na finálový turnaj sa zaslúžil aj hráč: Laho Marián



Tréneri: Mgr. Juraj Horváth, Mgr. Tomáš Fábry, Mgr. Ján Valent

Výsledky - štvrťfinálové zápasy:

BK Žiar nad Hronom – BBK Bánovce nad Bebravou 110:24 (24:3, 30:5, 20:12, 36:4)

Najlepší strelci: Horváth 22, Kartík 20, Barcík 11, Caban 11, Kret 10, Ondrík 10, Kaša 8, Valent 7, Kováč 6, Melaga 3, Barniak 2

Hrali: Kňažko, Truben, Kondra



Výsledky - semifinále:

BK Žiar nad Hronom – RIM Basket Košice 67:44 (22:7, 20:3, 10:23, 15:11)

Najlepší strelci: Kret 13, Kartík 11, Caban 9, Ondrík 9, Horváth 8, Kaša 7, Melaga 5, Kondra 3, Barcík 2 

Hrali: Kňažko, Truben, Valent, Juhász, Barniak, Kováč



Výsledky - finále:

Inter Bratislava – BK Žiar nad Hronom 57:59 pp (13:9, 8:17, 16:15, 18:14, 2:4)

Najlepší strelci: Ondrík 12, Kret 10, Caban 7, Kartík 6, Barcík 6, Juhász 4, Horváth 3, Kňažko 3, Melaga 3, Valent 3, Kaša 2



Tréner: Juraj Horváth

Zdroj foto: Jäzva, basket.sk

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.