Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výhody použitia sublimácie a prenosu tepla na tvorbu úžasnej reklamy

Dátum: 01.04.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 356
Výhody použitia sublimácie a prenosu tepla na tvorbu úžasnej reklamy

Tričká, čiapky, dáždniky alebo vlajky s firemnými logami sú účinným reklamným nástrojom, ktorý vždy upúta pozornosť.

Textílie s jasnými farebnými obrázkami sú moderným trendom v dizajne interiéru. Takéto obrázky na textíliách vyrobené pomocou sublimačnej technológie, vyzerajú štýlovo a jasne, sú odolné a tiež zvyšujú odolnosť materiálu proti opotrebeniu.

Takže špeciálna sublimácia na látku alebo iný špecifický materiál je veľmi populárna služba, ktorú si môžete objednať. Ako presne sa to vykonáva? Aké povrchy je možné aplikovať sublimáciou? A aké sú výhody sublimačnej tlače?

Čo je sublimačná tlač?

Sublimačná technológia je spôsob tlače, pri ktorom sa náhle zahreje špeciálny atrament, ktorý potom prechádza z tuhého stavu priamo do plynného a prevádza sa z dočasného nosiča na textil, preniká hlboko do vlákien tkaniny a vytvára stabilný obraz.

Nielen textil je ale materiál, na ktorom môžete túto techniku aplikovať. Povrchov je viac, záleží od formy a zariadenia, ktoré na takúto tlač používate. Rovnako je dôležitá aj veľkosť a tvar potlačeného výrobku.

Na hrnčeky, puzdra, čiapky alebo iné predmety sa preto používa špeciálne upravený a  univerzálny termotransferový lis.

Výhody sublimačnej tlače

Nevyhnutnou podmienkou pre vysokokvalitnú tlač obrázkov touto technikou je prítomnosť najmenej 60 % polyesteru (umelých vlákien), čo zároveň možno považovať aj za výhodu sublimačnej tlače. Samostatne stojí za zmienku farba podkladu.

Ak hovoríme o výhodách sublimačnej tlače, potom medzi ne patrí aj:

  • tlač bez preplachovania;
  • šetrnosť k životnému prostrediu technológie;
  • obrázky vysokej kvality;
  • odolnosť voči vyblednutiu;
  • bohaté a sýte farby;
  • schopnosť rýchlo tlačiť zložité a viacfarebné obrázky;
  • schopnosť tlačiť akékoľvek tlačové cykly.

Ako vidíte, nielen on-line reklama je pre podnikanie dôležitá. Existujú rôzne formy propagácie výrobkov a služieb a jednou z tých  najlepších je aj sublimácia, o ktorej výhodách sa samozrejme môžete presvedčiť sami. S termolis.sk to bude naozaj jednoduché.

Zdroj obrázka: Miroslav Pavlov/shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.